Ara llegint
Andratx tendrà una residència amb capacitat per a 60 persones grans dependents

Andratx tendrà una residència amb capacitat per a 60 persones grans dependents

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, i el batle d’Andratx, Antoni Mir, han signat avui dematí el protocol que dona llum verda a la construcció de la primera residència per a persones grans en situació de dependència al municipi d’Andratx. La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assistit a la signatura d’aquest protocol, que suposa una inversió de prop de 5,5 milions d’euros, que serà assumida íntegrament pel Govern de les Illes Balears mitjançant la Conselleria d’Afers Socials i Esports.

La construcció de la residència pública anirà a càrrec de fons propis de la Conselleria d’Afers Socials i Esports a través del Consorci de Recursos Sociosanitaris de les Illes Balears. En un principi estava previst que l’Ajuntament avançàs els doblers, però finalment es farà amb partides pròpies de la Conselleria. Una vegada la residència estigui acabada i autoritzada, la Conselleria finançarà les places concertades al nou equipament per atendre les persones en situació de dependència.

La residència disposarà de 60 places i tindrà una superfície prevista de 2.700 m2. Es construirà a una parcel·la de 3.216 m2 del carrer de Son Lluís, 7, cedida per l’Ajuntament d’Andratx.

Aquestes 60 places passaran a formar part de la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència de les Illes Balears.

Després de l’acte, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha agraït «la feina, el rigor i el compromís» mantinguts per l’Ajuntament d’Andratx per tal de poder fer realitat la residència, que es materialitzaran en la cessió gratuïta del solar, amb un «compromís polític claríssim, correspost per part del Govern».

Armengol ha destacat la feina feta per l’executiu autonòmic des de l’any 2015 per «complir la Llei de dependència, un pilar bàsic de l’estat del benestar», que en matèria de residència s’ha traduït en «460 noves places, i 500 més en construcció». També ha valorat que els pressuposts de la Comunitat Autònoma per a l’any que ve preveuen un increment molt important per a la Conselleria d’Afers Socials, que, a més, per primera vegada rebrà 64 milions d’euros provinents de fons europeus.

D’altra banda, la consellera Fina Santiago també ha agraït el compromís mostrat per l’Ajuntament d’Andratx per fer possible el projecte amb la cessió dels terrenys, i ha assenyalat que amb aquest tipus de projectes «aconseguim aproximar les residències als municipis, de manera que siguin sempre una garantia de places per a les seves necessitats, i a la vegada apropam els serveis als ciutadans».  

La construcció de la residència d’Andratx s’afegeix als equipaments que des de la Conselleria d’Afers Socials i Esports s’impulsen per atendre les persones grans en situació de dependència.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt