Ara llegint
L’organitzador de dues festes a Mondragó i Es Carbó s’enfronta a una sanció de 7.500 euros

L’organitzador de dues festes a Mondragó i Es Carbó s’enfronta a una sanció de 7.500 euros

La Direcció General d’Espais Naturals i Biodiversitat ha iniciat un expedient sancionador contra el presumpte organitzador d’una festa a l’àrea marina enfront del Parc Natural de Mondragó, la nit del 22 al 23 de juny, i una altra a la platja d’Es Carbó, dia 24 de juny, amb la instal·lació d’una pantalla gegant i un generador en un Lloc d’Interès Comunitari (LIC) de la Xarxa Natura 2000.

La resolució considera que els fets descrits en les actes aixecades pels Agents de Medi Ambient podrien constituir dues infraccions administratives de la Llei 5/2005 de Conservació de Rellevància ambiental (LECO) i es proposa una sanció de 7.500 euros.

En concret, es podria haver infringit la Disposició addicional sisena de la LECO que estableix que «es declara ús prohibit en l’àmbit dels espais de rellevància ambiental marins amb continuïtat ecològica reconeguda la difusió, comercialització i la realització de festes i esdeveniments multitudinaris en embarcacions amb música o que alterin sensiblement els nivells sonors naturals de l’entorn, pel fet de tractar-se d’una activitat incompatible amb els objectius de conservació d’aquests espais protegits i amb el descans de les persones que gaudeixen de les platges i el litoral».

En el cas de la festa a Es Carbó, s’aprecia una possible infracció de l’article 50.1 h) de la LECO que prohibeix «l’organització d’actes multitudinaris dins dels espais naturals sense l’autorització preceptiva».

L’interessat disposarà ara d’un termini per a presentar al·legacions, en cas que ho trobi oportú, una vegada hagi rebut la notificació.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt