Ara llegint
Manacor demana compatilitzar la prolongació del tren cap a Artà amb l’actual via verda

Manacor demana compatilitzar la prolongació del tren cap a Artà amb l’actual via verda

Manacor demana compatilitzar la prolongació del tren cap a Artà amb l'actual via verda

La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada del batle de Manacor, Miquel Oliver, i el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, han presentat aquest matí l’acord assolit entre les dues institucions per fer realitat el tram urbà del tren de Llevant per dins Manacor i reprendre, així, les obres de reobertura de la línia Enllaç-Artà. 

El tram urbà, que s’inicia a l’actual estació ferroviària, recorrerà el passeig del Ferrocarril de Manacor fins a la nova estació ferroviària Manacor-Est al llarg d’1,7 quilòmetres. Aquesta connexió es durà a terme en mode de tram tren i implicarà una reconversió completa d’aquesta avinguda des del punt de vista urbanístic per modernitzar-la, de manera que s’incrementaran els espais dedicats al vianant, a la mobilitat no motoritzada i al transport públic.

Per al batle de Manacor “el tren no xapa el poble, sinó tot el contrari, perquè el tren-tram no suposarà cap barrera. Hem demanat que es creïn noves aturades, aparcaments dissuasius i l’execució d’un nou vial. Ara esperam que aquesta vegada el tren de Llevant sigui una realitat i que es pugui compatibilitzar amb la via verda”.

Al projecte inicial s’hi han sumat un seguit de millores proposades per l’Ajuntament de Manacor amb l’objectiu d’afavorir la mobilitat, com és l’obertura d’un vial alternatiu per desviar el trànsit rodat que actualment circula pel passeig del Ferrocarril, així com la construcció d’un nou aparcament de dissuasió associat a l’estació Manacor-Est, que s’ubicarà a la sortida de Manacor en direcció a Sant Llorenç, i altres actuacions adreçades a facilitar la utilització del tren, a millorar la mobilitat sostenible de la ciutat i a preservar la qualitat acústica de la zona.

Expropiacions incloses, el pressupost del projecte d’execució del tram urbà suma 29’3 milions d’euros. 

Conveni de col·laboració

Per concretar la col·laboració entre el Govern i l’Ajuntament de Manacor, ambdues institucions signaran pròximament un conveni de col·laboració per a l’execució d’aquest tram urbà i es crearà una comissió de seguiment d’aquest conveni, amb membres de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge, de Serveis Ferroviaris de Mallorca i de l’Ajuntament de Manacor, per vetlar pel compliment dels acords prevists en el conveni.

L’acord també permet aprovar definitivament el projecte bàsic, que es publicarà aquests pròxims dies en el BOIB, i redactar el projecte constructiu definitiu per licitar les obres i començar a fer feina dins aquest 2023, tal com assenyala el full de ruta establert, amb l’horitzó d’arribar el 2025 a Son Carrió.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt