Ara llegint
Manacor detecta abocaments no autoritzats a la xarxa de clavegueram i de pluvials

Manacor detecta abocaments no autoritzats a la xarxa de clavegueram i de pluvials

Manacor detecta abocaments no autoritzats a la xarxa de clavegueram i de pluvials

L’Ajuntament de Manacor ha duit a terme, a través de l’Empresa de Serveis del Municipi de Manacor (SAM), una campanya d’inspeccions d’abocaments a la xarxa de clavegueram i de pluvials, després de tenir constancia de queixes de la ciutadania que manifestaven sentir fortes olors a la zona d’entrada de Manacor per l’accés del polígon industrial. 

Durant aquests mesos s’han realitzat més d’una vintena d’inspeccions a establiments i indústries. S’han identificat diferents filtracions i abocaments no autoritzats, tant a la xarxa de clavegueram com a la xarxa de pluvials. Aquestes infraccions es comuniquen als usuaris o propietaris per tal d’aturar els abocaments i evitar que es tornin a produir

Un dels abocaments localitzats s’ha detectat a la zona de via Majòrica i la ronda de Felanitx. Una forta olor d’aigües residuals en aquesta zona va fer mobilitzar els operaris municipals. Després d’aixecar diferents tapes de sanejament i pluvials es va localitzar un abocament de desprenia una forta olor i que provenia d’un establiment de restauració.

La SAM recorda que per a realitzar qualsevol tipus d’abocament a la xarxa de clavegueram i a la xarxa de pluvials es requereix una autorització pertinent; a més de complir amb els límits dels paràmetres establerts pel Pla Hidrològic de les Illes Balears.

Mentre es realitzaven aquestes inspeccions al torrent en sòl urbà, la SAM s’ha identificat la necessitat de realitzar actuacions per tal d’evitar que molts de residus sòlids urbans acabin al medi natural. Per aquest fet, ja s’estan estudiant diferents alternatives, com ara la instal·lació de trampes de residus al torrent. Aquestes trampes de residus, explica el consistori, són molt efectives i s’estima que cada any poden arribar a recollir fins a un parell de tones de residus.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt