Ara llegint
Manacor ofereix formació per a prevenir agressions sexistes a les festes de Sant Antoni

Manacor ofereix formació per a prevenir agressions sexistes a les festes de Sant Antoni

Manacor ofereix formació per a prevenir agressions sexistes a les festes de Sant Antoni

El departament d’Igualtat de l’Ajuntament de Manacor ha oferit formació per a prevenir i detectar agressions sexistes al Patronat de Sant Antoni de Manacor i al Patronat de Sant Antoni de Porto Cristo. La iniciativa, que ha partit de les demandes de les entitats, inclou també una campanya conjunta que es recollirà als programes de festes i l’edició de material específic que es repartirà els dies assenyalats de la festa de Sant Antoni. 

La formació ha fet especial incidència en poder detectar una situació d’agressió i oferir les eines bàsiques per a poder afrontar la situació i el protocol a seguir. 

El dia del primer ball, l’Ajuntament de Manacor instal·larà un Punt lila a la plaça de Ramon llull. Pel que fa al dia que tendrà lloc l’assaig dels Goigs a la plaça de la Concòrdia, com dissabte de Sant Antoni, dia 16 de gener, hi haurà persones identificades a diferents punts de la festa. A Porto Cristo també s’hi instal·larà una carpa. L’objectiu és poder atendre totes aquelles persones que o bé hagin patit una agressió o bé necessitin informació per a poder-ne detectar i prevenir. 

La delegada d’Igualtat, Carme Gomila, apunta que «no podem obviar que si l’administració ha de fer tots aquests esforços per a prevenir, detectar i atendre agressions masclistes és perquè malauradament les dones encara no podem gaudir d’un oci segur. Cal que posem el focus en els comportaments inacceptables i que no tenguin cabuda dins la festa». 

L’Ajuntament de Manacor fa feina perquè els espais d’oci siguin espais segurs. Aquesta no és la primera vegada que el departament d’Igualtat ofereix formació per fer front a les agressions sexistes i en el marc de les festes de Sant Jaume ja reuní les entitats ciutadanes que hi participen, a més de responsables de negocis de restauració i oci. De fet, la intenció del departament que dirigeix la delegada Carme Gomila és el d’avançar en la formació a bars i restaurants del municipi per a què tenguin les eines necessàries per a fer front a aquest tipus d’agressions. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt