Ara llegint
Manacor revisa l’expedient de la pedrera del puig d’en Móra, ara més visible

Manacor revisa l’expedient de la pedrera del puig d’en Móra, ara més visible

L’Ajuntament de Manacor ha anunciat avui que està revisant l’expedient de la pedrera que afecta el puig d’en Móra, a la serra de Llodrà, explotada per Gravera Sa Torre S.L., després que diferents veïnats i col·lectius s’hagin mostrat preocupats per l’impacte visual i ambiental que darrerament s’ha fet més visible.

Manacor ha iniciat, per tant, la revisió de l’expedient per comprovar que les tasques que executa l’empresa s’ajusten als permisos existents.

L’Ajuntament de Manacor ja s’ha posat en contacte amb les diferents administracions competents en la matèria -la direcció general de Política Industrial i la conselleria de Medi Ambient- per abordar aquesta qüestió i comprovar que l’explotació que s’està duent a terme s’ajusta a la legalitat. Així mateix, se sol·licitarà a aquestes dues administracions que participin d’una inspecció conjunta a la gravera.

Amb aquestes actuacions, l’Ajuntament de Manacor ha assenyalat que posa de manifest la seva preocupació per l’impacte ambiental d’una explotació que té permís per explotar 25 hectàrees amb autorització fins el gener de 2031.

Fa alguns dies era el grup Terraferida el que, mitjançant una sèrie de fotografies del puig d’en Móra, alertava que “la construcció desmesurada a Mallorca no la frena cap pandèmia, perquè ella és el virus”.

Asseguraven que “les picadores ara mateix capolen el puig de’n Mora, la muntanya més propera al nucli de Manacor, sense que cap institució, partit, diputat o regidor pipellegi” i complementaven la crítica dient que “els darrers anys i mesos hem vist com pedreres amb nul·la o baixa activitat es reactivaven i obtenien permisos i concessions per dècades. Els nostres néts veuran depredar muntanyes amb permisos concedits avui”.

Aprofitaven per denunciar que el que succeeix a Manacor també passa a Serra de Bellveure (Tofla), Serra de Sa Mesquida (Porreres), Sineu, Artà o Establiments, entre d’altres, i sostenien que “la majoria de pedreres de les Illes Balears estan dins una nebulosa legal que no restaura, sinó que just explota”.

Foto: Terraferida

@Foravila_IB
#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt