Ara llegint
Medi Ambient es replanteja la zona d’acampada d’Es Canons després de la protesta de l’Ajuntament d’Artà

Medi Ambient es replanteja la zona d’acampada d’Es Canons després de la protesta de l’Ajuntament d’Artà

L’Ajuntament d’Artà i la Conselleria de Medi Ambient i Territori aproximen postures de cara a la creació d’una zona d’acampada d’unes 250 places a la finca d’Es Canons, un projecte anunciat fa unes setmanes per l’executiu autonòmic que compta amb l’oposició de les entitats ecologistes i el consistori artanenc, entre d’altres.

Ahir va tenir lloc una jornada de diàleg a la seu de la Conselleria de Medi Ambient i Territori per Es Canons, en la que els representants de l’equip de govern municipal, Manolo Galán, Maria Antònia Sureda i Aina Comas, es varen reunir amb el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el director gerent de l’Ibanat, Joan Ramon, per intercanviar parers sobre el projecte de la zona d’acampada de la finca d’Es Canons.

La reunió, segons han relatat des de l’Ajuntament, ha servit per acostar postures. Els representants municipals demanaren una visió global de les places disponibles a la finca pública, tant de la futura zona d’acampada, com de la casa de colònies que gestiona el propi Ajuntament i també del futur refugi projectat a la Llei 2/2020.

Es va demanar que s’acceleri la redacció dels plans de gestió de la zona (el PORN de la Península de Llevant i el Pla de gestió Natura 2000 de les Muntanyes d’Artà) per conèixer de primera mà què s’hi pot fer des del punt de vista de la planificació i l’ordenació.

El conseller Miquel Mir s’ha mostrat obert a replantejar el projecte i ha demanat a l’Ajuntament un estudi de les places del quarter del soldats que actualment gestiona, per després poder consensuar una solució al respecte. Les dues parts s’han emplaçat a seguir treballant en el projecte sobre la base del diàleg.

Pel que fa a l’aparcament, les dues parts han coincidit que està sobredimensionat i que s’acordarà i consensuarà la reducció de la superfície.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt