Ara llegint
Paraula, música i gest per commemorar el 50è aniversari de l’Escola de Mallorquí de Manacor

Paraula, música i gest per commemorar el 50è aniversari de l’Escola de Mallorquí de Manacor

Paraula, música i gest per commemorar el 50è aniversari de l'Escola de Mallorquí de Manacor

Un gran acte carregat d’emoció, de música, de paraula, de poesia va tenir lloc anit per celebrar el 50è aniversari de l’Escola Municipal de Mallorquí. Més de 800 persones varen omplir l’Auditori de Manacor i varen commemorar aquesta efemèride amb un gran mosaic que formava la senyera i el logotip creat expressament per a aquest aniversari. 

L’espectacle, creat per Toni Gomila i Joan Miquel Artigues, va comptar amb la música en directe de Mar Grimalt, Roger Pistola, Carles Medina, Sebastià Gris i Rafel Swing. Amb un to poètic suggerent, l’acte va comptar també amb projeccions audiovisuals. 

L’acte va celebrar la “deliciosa anomalia” que és l’Escola Municipal de Mallorquí, els seus 50 anys d’ensenyament, d’estima i de passió per les paraules i pel coneixement. Un reconeixement a la trajectòria de l’Escola i de totes les persones que l’han feta possible, començant pel professor Gabriel Barceló aquell quan començà tot en la clandestinitat, fins arribar a tota la gent que avui fa l’Escola, dirigida actualment per Margalida Rosselló. 

L’acte va ser també un clam per fer del català llengua de cohesió i acollida. El batle de Manacor, Miquel Oliver, va assegurar que “les llengües no allunyen, sinó que serveixen per entendre’s. Que aquí no hi ha bàndols: aquí hi ha una ferma voluntat de compartir el que més estimam amb totes les persones que acollim a ca nostra”.

Una de les sorpreses de l’acte i dels moments més emotius va ser el gran mosaic que el prop del milenar de persones assistents a l’acte va fer per celebrar aquests primers 50 anys de vida d’aquesta institució manacorina.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt