Ara llegint
El Consell de Govern habilita 4’4 milions d’euros per compensar els pagesos afectats per Juliette

El Consell de Govern habilita 4’4 milions d’euros per compensar els pagesos afectats per Juliette

IBANAT FORA VILA

El Consell de Govern ha autoritzat avui concedir al Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) l’inici de l’expedient de despesa per un import màxim de 4.460.000 euros, destinats a la convocatòria de subvencions per reparar les pèrdues i els danys produïts per la borrasca Juliette a l’illa de Mallorca.

En detall, aquest any 2023 es destinaran 1.200.000 euros amb càrrec al pressupost del FOGAIBA als ajuts per compensar les pèrdues del cultiu de la patata, i 260.000 euros als ajuts per compensar les pèrdues d’animals reproductors de les espècies ovina i caprina i a l’alimentació extraordinària dels ramats.

L’any 2024, i també amb càrrec al pressupost del FOGAIBA, es destinaran 1.200.000 euros als ajuts per compensar les pèrdues de producció del cultiu de l’olivera o el garrover; 1.300.000 euros per als ajuts a les tasques de restauració, neteja i millora preventiva de les parcel·les forestals malmeses per la borrasca, i 500.000 euros per reparar les instal·lacions o infraestructures de les explotacions agrícoles afectades per Juliette.

Cens d’afectats

Entre els dies 26 i 28 de febrer de 2023, la borrasca Juliette va impactar sobre Mallorca i va afectar, entre d’altres, les explotacions agrícoles, en què l’acumulació de neu, les temperatures mínimes, la pluja i el vent van ocasionar danys materials.

Davant la urgència del fenomen, el 15 de març del 2023 es va publicar en el BOIB núm. 33 el Decret llei 3/2023, de 13 de març, pel qual s’estableixen ajuts i altres mesures urgents per reparar les pèrdues i els danys produïts per la borrasca Juliette a la serra de Tramuntana i altres indrets de l’illa de Mallorca.

En aquest Decret llei es preveien ajuts per pal·liar aquests danys o pèrdues en explotacions agrícoles, ramaderes i forestals, ajuts que va convocar el FOGAIBA, amb l’elaboració prèvia d’un cens d’afectats pels danys provocats a les explotacions agrícoles i ramaderes per part de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt