Ara llegint
Son Servera prepara la reparació del molí fariner de ca s’Hereu arran del vandalisme que pateix

Son Servera prepara la reparació del molí fariner de ca s’Hereu arran del vandalisme que pateix

La regidoria de Patrimoni de l’Ajuntament de Son Servera ha avaluat aquests dies els danys soferts per un dels molins més emblemàtics del municipi: el molí fariner de Ca s’Hereu de Son Servera, proper al camp de futbol municipal.

Aquest element emblemàtic del municipi ha sofert multitud d’actes vandàlics, des de pintades a les seves parets fins a les deixalles i escombraries que s’hi llencen a dins, i sobretot pel trencament de part d’un veleró, és a dir, d’una part d’una aspa.

Son Servera ha decidit emprendre un projecte de remodelació per tal de reparar-lo i acondiciar-lo. Per això, l’Ajuntament ha començat aquestes actuacions inicials amb la reparació de les dues portes existents per evitar l’accés no autoritzat al molí, ja que a més havien estat forçades.

D’altra banda, i amb la mateixa intenció, la Regidoria de Patrimoni ja ha començat la tramitació al Consell de Mallorca per a la reparació total d’aquest molí i també de les actuacions que es puguin fer al molí d’extracció d’aigua dels Germans, a Cala Millor, tot i que aquest no és de titularitat municipal. 

Al molí de Ca s’Hereu es té previst reparar les aspes trencades, un tractament a les antenes i a l’estrella, i eliminar les pintades vandàliques tant de l’exterior com de l’interior. I al molí d’aigua dels Germans de Cala Millor la rehabilitació prevista és repintar el caixó, que és l’estructura de ferro que sostenia les aspes, i rehabilitar les parets més danyades, a més de reparar-ne el safareig.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt