Ara llegint
Toni i Gabriel Julià restauren l’antic rellotge de la Sala de Felanitx, germà del de Cort

Toni i Gabriel Julià restauren l’antic rellotge de la Sala de Felanitx, germà del de Cort

Toni i Gabriel Julià restauren l'antic rellotge de la Sala de Felanitx, germà del de Cort

L’Ajuntament de Felanitx ha invertit 20.000 euros en la restauració de l’antic rellotge de la Sala construït l’any 1878 a l’obrador Collin, sucursal de Wagner Horloger a París. L’any 2021 es va decidir encarregar la feina de recuperar aquesta peça que forma part del patrimoni felanitxer als rellotgers felanitxers, Toni i Gabriel Julià (pare i fill).

Al juliol d’enguany varen començar a fer feina en la rehabilitació del rellotge invertint unes 500 hores en l’avaluació de l’estat, fabricació de peces, muntatge, neteja, mà de pintura entre altres. Gabriel Julià, jove rellotger reconeix que ha estat tot un repte “l’hem tornat a reanimar. Ha estat un repte, un honor i és el millor rellotge que pot restaurar un rellotger. És un rellotge monumental que és patrimoni i del poble. Ha estat un orgull restaurar-lo perquè és de ca nostra”

Actualment, només hi ha dos rellotges de les mateixes característiques a Mallorca el de Felanitx i en Figuera de Palma. El rellotge de la Sala va ser muntat a Felanitx per l’enginyer Josep Barceló el juny de 1887, posant-se en funcionament. Fa uns 60 anys va ser restaurat a fons per uns rellotgers catalans. Durant la reforma del Consistori en 2011 es va desmuntar i va ser substituït per un rellotge electrònic.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt