Ara llegint
Un estudi sobre la platja de Cala Millor permetrà dissenyar un pla d’acció davant els riscos del canvi climàtic

Un estudi sobre la platja de Cala Millor permetrà dissenyar un pla d’acció davant els riscos del canvi climàtic

El Govern Balear estudiarà en profunditat la platja de Cala Millor, ubicada al terme de Sant Llorenç, per a afrontar els riscos del canvi climàtic i dissenyar un pla d’acció de cara el futur. L’objectiu és analitzar la morfodinàmica de la platja, saber en concret la zona des d’on es perd la sorra, identificar, quantificar i preveure els processos físics que tenen lloc a la platja i els factors que els indueixen.

Des del Consorci de Cala Millor, des de fa anys s’exigeix a la Demarcació de Costes un projecte de regeneració integral per a aquesta platja que, any rere any, sofreix greus pèrdues d’arena. 

Des del 2005 la platja de Cala Millor està monitorada per part del Sistema d’Observació Costaner de les Illes Balears (SOCIB). Per aquestes dades científiques que es coneixen any rere any, i per ser una platja urbana, ha estat seleccionada per la Conselleria de Transició Energètica en la iniciativa ‘Costos pel Canvi’, per a participar en aquest projecte pioner.

La platja serà objecte d’un estudi profund sobre els efectes de l’ascens del nivell de mar i el clima marítim. Aquest pla tindrà una gran importància, ja que posteriorment servirà de model i podrà ser replicat en qualsevol platja del Mediterrani.

Es tracta d’un projecte a llarg termini, que podria ser una realitat en dos anys. La primera fase serà l’estudi de la morfodinàmica i l’onatge. Una segona fase seria el plantejament de com dur-lo a terme i en tercer lloc arribaria la fase executiva.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt