Ara llegint
Un homenatge de Manacor a les Dones Perleres per agrair la seva feina

Un homenatge de Manacor a les Dones Perleres per agrair la seva feina

Un homenatge de Manacor a les Dones Perleres per agrair la seva feina

L’obra, Dones perleres, de l’artista Carolina Adán, que recrea l’escena d’una dona en blanc i negre treballant amb perles, ornamenta des d’avui un racó de Manacor, la capital d’aquest ofici. Es tracta d’una activitat més del Dia de la Dona, el 8M, que enguany ha apostat per l’art i la cultura com a expressió de reivindicació, i és per això que a partir d’ara es podrà gaudir d’aquest mural situat en una paret de l’IES Mossèn Alcover de Manacor. 

La consellera Mercedes Garrido ha reivindicat que «la indústria de les perles deu molt a les dones d’aquest municipi i aquest mural és un homenatge perquè se’ls reconegui la seva tasca i perduri en la memòria de tots i totes. Gràcies per la vostra feina que ha donat nom a Manacor».

L’autora de l’obra ha explicat durant la inauguració que l’obra representa «les 5.000 dones que feien feina a la fàbrica i també a les dones anònimes que filaven perles a casa seva».

A l’acte, també hi ha assistit una representació de dones perleres; la directora de l’IBDONA, Maria Duran; la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Manacor, Carme Gomila; el regidor d’Esports, Artur Aguiló; la regidora de Comerç, Turisme i Hisenda, Maria Antònia Truyols i la presidenta de Dones de Llevant, Antònia Matamalas. 

Concretament, per a aquest 8M, s’han triat cinc professions que representen les dones treballadores d’aquestes illes. A Mallorca, les dones sabateres, a Inca, i les perleres, a Manacor; a Eivissa, les cambreres de pisos; a Formentera, les dones pageses, i a Menorca, les dones cosidores d’avarques, a Maó.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt