Ara llegint
Acusen tres persones de Menorca de comerciar amb 61 exemplars de tortuga Testudo hernanii

Acusen tres persones de Menorca de comerciar amb 61 exemplars de tortuga Testudo hernanii

La Guàrdia Civil ha informat avui de la intervenció de 61 tortugues de la Mediterrània (Testudo hernanii) realitzada en dos habitatges de Menorca.

La intervenció s’ha pogut realitzar arran de les informacions aportades per una associació menorquina dedicada a la defensa dels animals. A partir d’aquí, els agents realitzaren una investigació que ha acabat amb la troballa d’aquests 61 exemplars.

La Guàrdia Civil ha recordat que aquesta espècie figura en el Conveni CITES i també a la llista vermella de l’IUCN d’espècies amenaçades d’extinció, com, segons expliquen, totes les espècies del gènere Testudo.

Per això, està prohibida la captura d’exemplars salvatges, i la seva cria i comerç està sotmesa a reglamentació.

Per això la Guàrdia Civil procedeix a la investigació de tres persones suposadament implicades amb aquestes pràctiques, per un suposat delicte contra la flora i la fauna, així com per la tinença i cria d’espècies protegides.

Per la seva banda, les tortugues incautades han quedat dipositades en el Centre de Recuperació de la Fauna (COFIB) de Ciutadella a l’espera de poder ser retornades al medi natural.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt