Ara llegint
Aquest estiu reobri el Pati de sa Lluna d’Alaior, amb un espai gastronòmic i un museu del calçat

Aquest estiu reobri el Pati de sa Lluna d’Alaior, amb un espai gastronòmic i un museu del calçat

El Govern Balear cedirà l’ús del Convent de Sant Diego a l’Ajuntament d’Alaior per fer possible l’ús de les instal·lacions a partir d’aquest estiu. La Comissió de Seguiment del Convent de Sant Diego ha tingut lloc aquest matí a la seu del Consell Insular de Menorca. Durant la mateixa, s’ha donat a conèixer el document de conclusions elaborat per un equip tècnic de cara al futur de la infraestructura.

Han pres part a la trobada el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, la presidenta del Consell Insular, Susana Mora, l’alcalde d’Alaior, José Luis Benejam, el conseller de Cultura del Consell Insular, Miquel Àngel Maria, el conseller d’Economia i Territori, Josep Pastrana, el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alaior, Tiago Reurer i tècnics de les diferents administracions,

Durant la reunió Negueruela ha recordat “el compromís del Govern amb la infraestructura i s’ha mostrat satisfet per l’acord envers la fórmula que assegurarà un manteniment adequat del patrimoni històric i cultural de l’illa” i ha destacat que “s’ha assolit el compromís d’una autorització urgent per a l’obertura imminent de la infraestructura”.

Per la seva banda, la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, ha celebrat que “l’obertura del Pati de Sa Lluna sigui una realitat aquest estiu. Després d’una feina tècnica de debat, avui s’ha pactat que l’Ajuntament d’Alaior rebrà la cessió d’ús, a deu anys vista, i la gestió d’usos d’aquest espai serà entre les tres administracions Govern balear, Consell Insular i Ajuntament d’Alaior”.

L’alcalde d’Alaior, José Luis Benejam, ha mostrat la seva satisfacció sobre com s’ha donat la col·laboració entre les administracions, recalcant que “les institucions han de donar resposta a les necessitats dels ciutadans i ciutadanes”, i ha afegit que ‘aquest equipament, juntament amb LÔAC, Alaior Art Contemporani, són la gran oportunitat que té el poble d’Alaior per donar a conèixer aspectes de la cultura illenca, com un gran atractiu turístic per dinamitzar la ciutat’.

A més, el conseller de Cultura del Consell, Miquel Àngel Maria ha anunciat que “a la segona planta del Pati de Sa Lluna s’hi ubicarà un espai gastronòmic, que serà referent en gastronomia a Menorca, mentre que la primera planta acollirà part de la col·lecció Llambies adquirida per l’Ajuntament d’Alaior, així com un espai destinat a la història del sector del calçat. A la planta baixa, es permetran realitzar activitats culturals diverses”.

Les autoritats han destacat que, entre les conclusions aportades en el document pels tècnics, està la cessió de la titularitat de l’ús del Convent de Sant Diego a l’Ajuntament d’Alaior.

Mentrestant, l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) es farà càrrec de la contractació d’un manteniment tècnic integral durant l’any 2022, fins que pugui ser cedida la gestió de la infraestructura. A més, el Govern tramitarà un permís urgent perquè l’espai es pugui obrir de manera immediata.

Una vegada s’hagi tramitat el procediment de cessió de l’ús de l’immoble des d’AETIB cap a l’Ajuntament d’Alaior, els tècnics de la conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball se signarà un conveni de col·laboració a signar per part de l’ajuntament d’Alaior i del Consell de Menorca. Una vegada cedit l’immoble, la gestió del mateix ha de ser duta a terme per aquestes dues administracions de la forma que resulti més adequada, sempre que es respectin els termes de la cessió d’ús tramitada amb anterioritat.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt