Ara llegint
Ciutadella demana al Govern expropiar temporalment 23 pisos i 35 pisos buit a la SAREB per destinar-los a lloguer social

Ciutadella demana al Govern expropiar temporalment 23 pisos i 35 pisos buit a la SAREB per destinar-los a lloguer social

L’Ajuntament de Ciutadella instarà el Govern de les Illes Balears a estudiar la possibilitat d’iniciar el procés de cessió temporal obligatòria, expropiar o comprar pisos propietat de la SAREB per destinar-los al lloguer social.

L’equip de govern presentarà la proposta el proper dijous davant el Ple Municipal, afecta 23 habitatges residencials i 35 magatzems i estacionaments situats al número 23 del carrer Degollador i que són propietat de la SAREB.

La proposta de l’equip de govern es basa en la Llei 5/2018, de 19 de juny, d’habitatges de les Illes Balears, segons la qual es permet expropiar amb ús temporal habitatges buits de grans tenidors, inscrits al registre de grans tenidors de les Illes Balears, per destinar-los al lloguer social. És basant-se en aquesta llei que el Govern segueix una segona línia d’acció respecte dels pisos de grans tenidors: l’exercici del dret a tanteig i retracte en les operacions de disposició d’habitatges entre els grans tenidors. Cal tenir en compte, a més, que a Ciutadella els preus dels lloguers són força elevats, per la qual cosa cada vegada hi ha més demanda d’habitatges a preus de lloguer raonables.

És per aquest motiu que, davant la manca de lloguers d’habitatge social a Ciutadella, i tenint en compte que el Govern Balear ha iniciat el procés de cessió obligatòria temporal de diferents pisos buits de gran tenidors a Ciutadella per incorporar-los al parc d’habitatge social que gestiona l’IBAVI, durant set anys, des de l’Ajuntament de Ciutadella, es vol implementar aquesta mesura, que permetria treure pisos del mercat especulatiu per posar-los en mans de qui més ho necessita i retornar-los la funció social, que no s’aconsegueix si estan tancats. A més, les persones a les quals s’adjudicarien aquests pisos (una vegada incorporats al parc públic) pagarien un lloguer que estaria adaptat a la seva capacitat econòmica.

L’alcaldessa de Ciutadella, Joana Gomila, ja ha avançat aquesta proposta directament al conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, en una reunió mantinguda aquesta setmana a l’Ajuntament. En aquesta trobada el conseller s’ha mostrat interessat en la proposta i predisposat a iniciar negociacions amb la SAREB en aquest sentit.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt