Ara llegint
El Centre de Recuperació de Fauna Silvestre de Ciutadella atén 1.200 animals en un sol any

El Centre de Recuperació de Fauna Silvestre de Ciutadella atén 1.200 animals en un sol any

El Centre de Recuperació de Fauna Silvestre de ciutadella atén 1.200 animals en un sol any

L’Ajuntament de Ciutadella de Menorca i el Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) Menorca han formalitzat aquests dies un conveni de col·laboració destinat a garantir el manteniment del Centre de Recuperació de Fauna Silvestre de Menorca. Aquest centre, situat a la pedrera de s’Alzina a Ciutadella i inaugurat l’any 1998, és clau per a l’atenció de la fauna silvestre accidentada, així com per a la conscienciació sobre els problemes que les espècies salvatges de l’illa pateixen a causa de l’activitat humana.

El Centre de Recuperació de Fauna Silvestre de Menorca destaca per la seva tasca amb espècies protegides i poblacions reduïdes, on la recuperació d’individus pot ser crucial per evitar l’extinció. Les seves instal·lacions també estan obertes a visites escolars, fomentant així la sensibilització ambiental entre els més joves. A més, des de setembre de 1999, el centre organitza jornades de portes obertes per difondre la problemàtica dels verins, l’ús de pesticides i els problemes específics d’algunes espècies.

Una de les iniciatives destacades del centre és l’habilitació d’un espai per al manteniment de les tortugues americanes d’aigua dolça (Trachemys sp.), una espècie exòtica que presenta greus problemes per al medi ambient en haver-se introduït en espais naturals tant illencs com peninsulars.

Durant l’any 2023, el centre va atendre 1.204 animals, incloent-hi mamífers, aus, rèptils i tortugues de terra provinents de captivitat. De tots aquests, 587 animals van ser alliberats de nou a la natura, mentre que 216 continuen en tractament. A més, es van dur a terme 14 activitats d’educació ambiental, una jornada de portes obertes amb més de 200 visitants, 8 tallers en família, i es va obrir al públic durant els capvespres dels mesos de juliol i agost, rebent més de 1.300 visitants. També es van realitzar 2 formacions sobre polls i cries, 2 rescats d’exemplars de calàpets i cabots a piscines d’hotels, i 51 jornades de voluntariat.

Suport continuat

L’Ajuntament de Ciutadella ha expressat el seu suport continuat a aquest projecte, amb l’objectiu de fomentar la divulgació i el coneixement del patrimoni natural entre la ciutadania. Per a l’any 2024, l’Ajuntament ha aprovat una aportació econòmica de 3.000 €, que, sumats a les contribucions d’altres administracions, particulars i el treball dels voluntaris del GOB Menorca, garantiran el funcionament del centre.

Aquest conveni és un pas més cap a la protecció i conservació de la biodiversitat animal de Menorca, reafirmant el compromís de les institucions locals amb la preservació del medi ambient i la sensibilització de la població sobre la importància de protegir les espècies salvatges de l’illa.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt