Ara llegint
El Consell de Menorca equipa els voluntaris de les protectores d’animals amb armilles identificadores

El Consell de Menorca equipa els voluntaris de les protectores d’animals amb armilles identificadores

El Consell Insular de Menorca ha adquirit armilles identificadores per als voluntaris de les protectores d’animals de Ciutadella i de Maó que es dediquen a capturar moixos assilvestrats. També se’ls han facilitat salabres pel mateix objectiu.

D’aquesta manera els voluntaris de les protectores d’animals d’aquests dos municipis disposen d’una roba de feina que a més els hi ajuda a que la ciutadania comprengui el que fan quan estan capturant els moixos.

La directora insular responsable del Servei Insular d’Acollida d’Animals, Nati Benejam, ha explicat que “ha començat l’època de captura per esterilitzar els moixos rodamons i és important que les persones voluntàries vagin identificades ja que sovint la captura es converteix en una tasca complicada en llocs de difícil accès, instal·lació de gàbies trampa i moltes hores d’espera i vigilància en tot tipus d’espais; aquesta és una de les activitats més importants que desenvolupen les protectores i identificar les persones voluntàries que s’hi dediquen es una forma de posar en valor la seva contribució social en favor del benestar dels animals. Una moixa no esterilitzada pot tenir fins a dues ventrades a l’any, de cinc o sis moixets cada vegada, i en només dos anys, d’un primer parell de moixos femella i mascle no esterilitzats, en pot arribar a resultar una colònia de 98 animals”.

El procediment que segueixen les protectores, tal com expliquen des de la Protectora d’animals de Ciutadella, s’anomena C.E.S. perquè fan Captura, Esterilització i Solta dels moixos, sense propietaris, que viuen pels carrers, hortals i espais verds i que, per tant, són responsabilitat pública. És el mètode més ètic – assenyalen – per gestionar aquesta situació i és el que fan servir les protectores de Maó i Ciutadella. L’objectiu és capturar a tots o a la majoria dels moixos d’una colònia, esterilitzar-los i tornar-los al seu territori marcats amb un tall en l’orella per a identificar-los com a estèrils.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt