Ara llegint
El Govern Balear preveu acabar enguany 87 habitatges de protecció oficial a Menorca

El Govern Balear preveu acabar enguany 87 habitatges de protecció oficial a Menorca

Aquest any 2022 està previst que finalitzi la construcció de 87 habitatges de protecció pública, repartits en quatre promocions diferents. La més gran és la de 40 habitatges del carrer Borja Moll de Maó, i es calcula que estarà finalitzada el mes de juny de 2022.

N’hi ha una altra en construcció a la barriada palmesana d’es Molinar, un edifici intergeneracional, que implica que els habitatges es llogaran a col·lectius específics que compartiran zones comunes amb l’objectiu de generar un diàleg entre generacions i crear comunitat. Així doncs, aniran destinats a persones majors de 65 anys i a persones menors de 35 anys. És un model inspirat en el de Plaça d’Amèrica d’Alacant, que va rebre el premi de l’ONU el 2012 a una de les dotze solucions innovadores d’habitatge a escala mundial, ja que no només satisfà la demanda d’habitatge, sinó d’altres necessitats que se’n deriven.

D’aquesta manera, conviuen de manera independent cada un dels nuclis familiars, però comparteixen zones comunes, com per exemple el centre de dia, diverses sales d’activitats, terrasses i patis, amb l’objectiu d’establir una petita comunitat i crear sinergies i experiències d’intercanvi.

Per poder garantir que es produeixin aquestes sinergies els joves hauran de tenir experiència en el camp social o bé interès demostrable per aquest sector i un compromís d’un nombre d’hores setmanals dedicades a la comunitat. La proporció de joves i gent gran serà la següent: 4 persones grans per 1 persona jove.

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, acompanyat de la presidenta del Consell de Menorca Susana Mora i el batle de Maó, Héctor Pons, han visitat avui les promocions que es troben en aquests moments en construcció al municipi de Maó.

Al mateix carrer de Borja Moll es troba en construcció una altra promoció de 18 habitatges de protecció pública amb la previsió de finalitzar les obres el proper mes de març. Consta de 18 habitatges, dos d’ells adaptats, de 1, 2 i 3 dormitoris.

Finalment, al carrer Roca i Vinent hi ha dues promocions més en marxa, una de 15 HPP que finalitzaran les obres el mes de juny d’eguany, i una de 14 HPP que es preveu que finalitzin el mes de juliol.

A més de les promocions en construcció, hi ha un total de 66 habitatges de protecció pública que es troben en tramitació en aquests moments. Per tant a finals d’aquesta legislatura es preveu incrementar en 153 habitatges el parc públic d’habitatge a Menorca, un increment del 43,9 %. A més dels habitatges de nova construcció, també s’incorporaran de forma definitiva (per tempteig i retracte) o de forma temporal (cessió temporal d’ús) més habitatges que es troben en mans de grans tenidors.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt