Ara llegint
El Govern vol garantir la protecció de les casetes de vorera

El Govern vol garantir la protecció de les casetes de vorera

El Govern vol garantir la protecció de les casetes de vorera de Menorca

El conseller de la Mar i del Cicle de l’Aigua, Juan Manuel Lafuente, en una trobada amb l’associació Casetes de Vorera de Menorca, presidida per Rita Pabst, ha subratllat la importància d’aquestes edificacions tradicionals i ha traslladat la seva ferma intenció de complir amb la Proposició No de Llei (PNL) que va aprovar el Parlament durant la passada legislatura, garantint així la protecció i seguretat jurídica d’aquestes emblemàtiques edificacions.

El conseller ha destacat que, en coordinació amb els Consells i els Ajuntaments, s’està avançant en l’elaboració d’un catàleg per a preservar les casetes de vorera. Una vegada aquestes edificacions estiguin degudament registrades en aquest catàleg, quedaran resguardades de qualsevol intent d’enderrocament, garantint la seva preservació i manteniment.

“És essencial que protegim els pilars que han construït la nostra identitat. Les casetes de vorera són testimoni del nostre passat, reflex de les nostres arrels i simbolitzen la unió entre la nostra gent i la mar. Preservar-les no és només rescatar edificacions, sinó també reafirmar la nostra essència”, ha assenyalat el conseller Lafuente.

A més de les casetes de vorera, es destaca la protecció d’altres edificacions tradicionals com els escars, els mollets, així com de construccions singulars lligades al paisatge i a la idiosincràsia de les Balears. Aquestes estructures representen generacions de tradició i cultura, sent testimoni viu de la relació que les comunitats locals han mantingut amb la mar al llarg dels anys.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt