Ara llegint
El Punt Lila va atendre 3.715 persones durant les festes d’estiu a Menorca

El Punt Lila va atendre 3.715 persones durant les festes d’estiu a Menorca

El servei d’atenció informativa contra les agressions masclistes a les festes de Menorca, Punt Lila, impulsat pel Consell Insular i gestionat per Creu Roja, va atendre el passat estiu 3.715 persones. Es tracta d’un estand que serveix com a eina informativa, de prevenció i sensibilització sobre les diferents manifestacions de violències masclistes i LGTBI-fòbiques, amb especial incidència amb les violències sexuals.

El Punt Lila representa un espai visible i estratègicament ubicat a les zones del municipi on es desenvolupen les festes de poble de Menorca. Les persones que han atès al Punt Lila s’han encarregat d’informar, assessorar i, si calia, derivar i acompanyar a altres serveis les persones que gaudeixen de les festes i acudeixen a l’estand per demanar algun tipus de suport.

Cal destacar que, de les 3.715 persones ateses, un 75,4% han estat dones, un 24% homes, i un 0,6% persones d’altres identitats. D’aquests, s’han realitzat 12 intervencions individualitzades, tot i que no s’ha fet cap derivació – cal recordar que en els casos d’agressió lleu sempre es respecta la decisió de la víctima. Tot i així, en un cas d’agressió sexual va ser necessària la intervenció de les forces i cossos de seguretat.

El dia que es van atendre a més persones va ser el 19 d’agost a Sant Climent, amb un total de 333 persones ateses; seguit del 16 de juliol a Es Mercadal, amb un total de 318 persones ateses; i del 23 de juny a Ciutadella, amb un total de 301 persones.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt