Ara llegint
“Fora de Sèrie”, la campanya de Menorca contra el malbaratament alimentari

“Fora de Sèrie”, la campanya de Menorca contra el malbaratament alimentari

"Fora de Sèrie", la campanya de Menorca contra el malbaratament alimentari

L’Agència Menorca Reserva de Biosfera renova la campanya de prevenció del malbaratament alimentari “Fora de Sèrie” amb el llançament d’una sèrie de vídeos per donar a conèixer d’una manera pràctica com es pot prevenir el malbaratament d’aliments en els diferents àmbits de la nostra vida quotidiana. Una campanya que s’ha fet coincidir amb el debat que el Consell Social de la Reserva de Biosfera portarà a terme el pròxim dijous 3 de novembre per decidir sobre les accions de futur de l’Estratègia Alimentària de Menorca i reforçar la línia de treball sobre alimentació i sostenibilitat a l’illa.

La campanya, que compta amb sis vídeos que s’aniran publicant setmanalment, abasta diverses temàtiques, àmbits i tècniques des de les quals es pot treballar la reducció del malbaratament. Des de les fases de producció, distribució i comercialització; abordant l’elaboració de receptes per cuinar els diferents aliments de forma senzilla; la importància de consumir productes de temporada; o les pràctiques sostenibles de reconeguts xefs de restaurant amb la seva política de compres i cuina per augmentar l’aprofitament dels aliments; la campanya cerca ampliar el ventall de recursos de la població menorquina per frenar el malbaratament alimentari alhora que es dona suport al sector primari de l’illa.

Per a la campanya audiovisual s’ha comptat amb l’ajuda inestimable de diferents productors, cuiners i treballadors del sector de l’alimentació de Menorca, que esdevenen els protagonistes centrals dels vídeos. Entre ells, els xefs Sílvia Anglada, Pablo Pega i Joan Salord, dels restaurants Es Tast de Na Sílvia, Ca n’Olga i Es Pinzell, respectivament, als quals se suma, Esteban López, xef particular; el productor de fruita de s’Hort de Son Trèmol, Sebastià Riudavets, i el productor d’hortalisses de la finca de Parella Vella, a Ciutadella, Dani Bosch; la gerent de la Cooperativa del Camp de Menorca, Tònia Bosch; la nutricionista Noemí Garcia i, finalment, la família Mesquida Marquès, que obre les portes de casa seva per mostrar l’aprofitament des de la perspectiva d’una cuina domèstica.

A banda de la publicació dels vídeos, la campanya “Fora de sèrie” continuarà present a establiments, centres educatius i entitats col·laboradores amb la venda i subministrament de productes fora dels estàndards de forma, mida i color, però que mantenen intactes les seves qualitats. Una vegada més, les persones que comprin i consumeixin producte “Fora de Sèrie” en els establiments adherits podran endur-se les bosses de tela de la campanya i contribuir així a la reducció del consum de bosses de paper o compostables d’un sol ús, que sovint s’ofereixen en els establiments comercials.

L’Estratègia Alimentària de Menorca

La lluita contra el malbaratament alimentari és una de les 40 accions previstes a l’Estratègia Alimentària de Menorca 2018. L’Agència Menorca Reserva de Biosfera es troba en aquests moments en un procés de revisió del que ha estat l’estratègia aquests 4 anys.

El tema centrarà la propera sessió del Consell Social de la Reserva de Biosfera, que se celebrarà el dijous dia 3 de novembre. El Consell Social analitzarà com ha estat el procés de desenvolupament de l’Estratègia i assentarà les bases per als pròxims 5 anys.

L’alimentació i el sistema alimentari de Menorca és vist com un eix clau dins la sostenibilitat de Menorca, per això, l’estratègia fou inclosa també dins el Pla d’Acció de la Reserva de Biosfera 2019-2025, on el Consell Social actua com a Consell d’alimentació de Menorca.

L’Estratègia Alimentària de Menorca neix d’un compromís inicial per l’alimentació sostenible adquirit per unanimitat pel Ple del Consell Insular de Menorca el 2017 amb l’adhesió al Pacte de Polítiques Alimentàries de Milà.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt