Ara llegint
Govern i Consell acorden que el Camí de Cavalls de Menorca compti amb diversos serveis

Govern i Consell acorden que el Camí de Cavalls de Menorca compti amb diversos serveis

Govern i Consell acorden que el Camí de Cavalls de Menorca compti amb diversos serveis

El president del Consell Insular de Menorca, Adolfo Vilafranca, ha mantingut aquest divendres la primera trobada institucional amb la consellera d’Habitatge, Territori i Mobilitat del Govern de les Illes Balears, Marta Vidal, per iniciar una nova etapa de col·laboració entre ambdues administracions.

Durant la reunió, han tractat la modificació del Pla Territorial de Menorca (PTI), sobre la qual el Govern ha ofert tot el suport necessari al Consell, i han acordat obrir línies de feina relacionades amb el Camí de Cavalls i els espais emblemàtics de l’illa. «Creiem que s’han de donar serveis al camí de Cavalls, és una aposta nostra, i obrirem una línia de feina en aquest sentit on estudiarem una possible modificació de la llei del Camí de Cavalls. Després, hi ha espais singulars, com el Llatzeret o Sant Felip, que es troben amb dificultats per fer activitats. Volem impulsar des de Menorca una llei d’espais singulars que permeti recuperar aquests indrets i realitzar-hi activitats que respectin l’entorn natural i patrimonial», ha afirmat el president del Consell de Menorca.

Durant reunió també s’ha incidit especialment en el treball previ de consens respecte del primer paquet de mesures urgents en matèria d’habitatge que prepara el Govern, des del diàleg i la coordinació amb els consells insulars. «Aquesta ha de ser la legislatura de la col·laboració real per tal que surtin els projectes», ha destacat la consellera Marta Vidal.

La consellera ha coincidit amb el president del Consell de Menorca a marcar com a una de les prioritats de la legislatura l’impuls de les polítiques públiques d’habitatge, per tal d’augmentar l’oferta i les facilitats per accedir a l’habitatge, incloent-hi un reforç de la col·laboració publicoprivada, i tenint en compte les necessitats i la realitat de cada illa.

Vidal ha explicat que la Conselleria està treballant en reformes legislatives a curt i mitjà termini i que vol comptar amb el consens de la resta d’administracions, com els consells i els ajuntaments, i ha destacat que el primer paquet de mesures urgents en matèria d’habitatge té per objectiu augmentar l’oferta d’habitatge disponible a preu assequible i sense que suposi un consum de territori als municipis de les Illes.

En el decret llei en què s’està treballant, el Govern incorporarà aportacions dels consells insulars, tal com s’ha tractat en la reunió. «Treballam plegats», ha manifestat la consellera. Vidal ha manifestat el seu compromís a treballar amb els consells i els ajuntaments en un marc de col·laboració i coordinació en matèria d’habitatge, territori i mobilitat.

Amb aquest plantejament, es posaran en marxa les noves comissions interterritorials de territori i de mobilitat, com a espai de coordinació i treball conjunt entre la Conselleria i els consells, i també es reactivarà la Mesa de Transport, a la qual hi participen també altres agents del sector.

En relació amb la mobilitat, s’ha marcat com a objectiu la feina conjunta per tal de fer una diagnosi real de totes les dades que afecten al transport públic entre totes les administracions territorials afectades per tal d’adoptar les mesures estratègiques a desenvolupar durant la legislatura. A aquests efectes, es treballa des de la Conselleria en la revisió de les normes de funcionament del Consorci de Transports de Mallorca per tal de tractar de donar-hi cabuda a la resta d’administracions territorials, per tal d’estudiar, entre d’altres assumptes, la unificació del sistema tarifari de les diverses administracions de les illes.

A la trobada, encapçalada pel president del Consell de Menorca, Adolfo Vilafranca, i la consellera Marta Vidal, també hi han participat altres membres del govern insular, com la consellera d’Ordenació Territorial i Turística, Núria Torrent; el conseller de Mobilitat, Juan Manuel Delgado; i el conseller de Medi Ambient, Reserva de Biosfera i Cooperació, Simón Gornés.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt