Ara llegint
La finca pública d’Alforí, senyalitzada com a refugi de fauna

La finca pública d’Alforí, senyalitzada com a refugi de fauna

La finca pública d'Alforí, senyalitzada com a refugi de fauna

Aquests dies estem instal·lant la nova senyalització de refugi de fauna a la finca d’Alforí, una finca pública amb una extensió de 256 hectàrees, situada al nord del terme municipal de Ciutadella de Menorca.

Aquesta nova senyalització, col·locada a les vies d’accés a la finca i al llarg de tot el seu perímetre extern, atén a la publicació de les noves condicions de senyalització especificades a l’ordre de vedes 2022-23 del Departament d’Economia i Territori del Consell Insular de Menorca, que equipara els senyals emprats per a refugi de fauna a altres indrets de les Balears.

Els refugis de fauna són terrenys que queden sostrets de l’aprofitament cinegètic per motius de caràcter biològic, científic o educatiu, a fi d’assegurar la conservació de determinades espècies de fauna silvestre.

Alforí és una finca de gran valor ecològic gestionada per l’Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca. La finca va ser expropiada per la Direcció General de Costes l’any 1999 i no va ser fins l’any 2007 que es va acordar una mutació demanial entre aquest a l’Organisme Autònom de Parcs Nacionals d’una part de la finca, quedant la resta de la superfície com bé de domini públic marítim terrestre. L’any 2015 l’Organisme Autònom de Parcs Nacionals cedeix part de la gestió de la finca al Consell Insular de Menorca en el marc de l’Agència Reserva de Biosfera, on una de les tasques a desenvolupar és la creació d’un programa d’educació ambiental.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt