Ara llegint
La instal·lació fotovoltaica a la Policia Local de Ciutadella permetrà estalviar el 50% de la factura elèctrica

La instal·lació fotovoltaica a la Policia Local de Ciutadella permetrà estalviar el 50% de la factura elèctrica

La nova instal·lació fotovoltaica de 38,76 Kwp i connectada a la xarxa permetrà l’autoconsum de la Prefectura de la Policia Local de Ciutadella, així com el nou punt de càrrega doble per a vehicles elèctrics. Aquesta instal·lació produirà 67.400 kWh l’any, cosa que suposarà un estalvi del 50% del consum elèctric de l’edifici i deixarà d’emetre cada any a l’atmosfera un total de 50.000 kg de CO2.

El projecte, que ha comptat amb un pressupost de 65.140 euros, està subvencionat al 100% pel Govern de les Illes Balears i s’ha pogut dur a terme després que l’Ajuntament de Ciutadella s’acollís a la subvenció del Govern Balear, segons la convocatòria publicada en el BOIB número 161, del 25 de desembre del 2018.

L’alcaldessa, Joana Gomila, recalca la importància de seguir avançant cap a la transició energètica i d’autoabastiment, així com el compromís de l’Ajuntament de Ciutadella per a la incorporació de les energies renovables en els edificis municipals, així com de nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

En aquesta línia d’actuacions, l’Ajuntament de Ciutadella ha instal·lat plaques solars per a l’autoconsum al Pavelló Municipal d’Esports, a la Piscina Municipal Tita Llorens i a les cases des Pinaret, i ha sol·licitat una subvenció per a la instal·lació fotovoltaica de 45,6 kW de potència a la coberta del CEIP Margalida Florit per a autoconsum de l’edifici mateix amb la instal·lació de 160 plaques fotovoltaiques a la coberta que permetran proveir el 70% de l’electricitat que necessita el col·legi.

Per altra banda, s’han aprovat tres projectes d’instal·lació de punts de recàrrega doble per al nucli urbà de Ciutadella al carrer Pintor Torrent, a Jaume II i al CEIP Margalida Florit (aquest darrer s’autoabastirà amb la instal·lació fotovoltaica), que s’afegiran al de la Prefectura de Policia i al de la plaça des Born.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt