Ara llegint
La marca menorquina Illa de Mel, guanyadora absoluta del World Food Gift Challenge

La marca menorquina Illa de Mel, guanyadora absoluta del World Food Gift Challenge

La marca menorquina Illa de Mel, guanyadora absoluta del World Food Gift Challenge

L’illa de Kos, al sud del mar Egeu, ha acollit la quarta competició del concurs World Food Gift Challenge de l’IGCAT atorgant els premis als deu millors regals alimentaris, seleccionats per un jurat internacional d’experts.  Amb motiu d’aquest concurs, els artesans i representants de les regions mundials i europees de la gastronomia van participar en un programa de tres dies (del 26-28 d’abril) on van tenir l’oportunitat de presentar els seus productes a una audiència internacional, descobrir millors pràctiques i visitar les parts interessades de l’Egeu Meridional, així com intercanviar coneixements i idees sobre com millorar la visibilitat del seu treball.

En aquest concurs es pretén posar en valor la diversitat alimentària i cultural, així com la creativitat dels artesans.  Aquesta edició va comptar amb la participació de 29 artesans, tres dels quals procedien de Menorca: Illa de Mel, Dolçamar i Núria Deyà.

Cal dir que els participants provinents de Menorca foren escollits en el certamen local el passat mes de març per un jurat d’experts de l’illa, el qual fou finançat per l’Associació Leader illa de Menorca en col·laboració amb la Fundació Foment del Turisme de Menorca. La realització del concurs local és el pas previ i necessari per a poder participar en el concurs internacional i per poder dur-lo a terme es comptà amb el finançament dels fons FEADER en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de les Illes Balears.

Avaluació i premis del World Food Gift Challenge 2023

Després d’un intens procés d’avaluació per part del jurat per part d’identificar els regals gastronòmics més exemplars segons criteris com el gust, l’atractiu del producte, la sostenibilitat del producte, la connexió amb la zona on s’elabora, la narració, la creativitat i la innovació, el primer premi va ser pels apicultors Illa de Mel del territori menorquí. Nuria Deyà, artesana joiera guanyà amb la categoria de Millor Interpretació Contemporània d’Artesania Tradicional amb la peça “Per molts d’anys!”

La representant del jurat, Wendy Barrie va afirmar que “en aquest concurs es té l’oportunitat d’avaluar productes amb una qualitat extraordinària. S’han analitzat les peces i es reconeix la importància de la narració per evocar la història dels productes. Ens va impressionar molt l’alt nivell de tots els obsequis presentats”.

El World Food Gift Challenge de la IGCAT contribueix a la protecció i promoció dels aliments locals i la diversitat cultural, inculcant l’orgull local en les tradicions locals i reconeixent productes destacats de cultures culinàries locals.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt