Ara llegint
La Menorca Talaiòtica pot esdevenir Patrimoni Mundial aquest mes de setembre

La Menorca Talaiòtica pot esdevenir Patrimoni Mundial aquest mes de setembre

Aquest mes de setembre, la candidatura Menorca Talaiòtica es juga passar a formar part de la llista de llocs que són considerats per la UNESCO com a Patrimoni Mundial. El 45è Comitè de Patrimoni Mundial, que tendrà lloc del 10 al 25 de setembre a Riad, Aràbia Saudita, s’haurà de decidir sobre la candidatura menorquina.

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Margalida Prohens, ha mantingut precisament avui una connexió per videoconferència amb l’ambaixador d’Espanya davant la UNESCO, José Manuel Rodríguez Uribes, per tractar sobre la candidatura de Menorca Talaiòtica.

Durant la trobada, Prohens ha reiterat el suport del Govern a la proposta impulsada pel Consell Insular de Menorca per aconseguir que Menorca Talaiòtica sigui declarada Patrimoni Mundial de la UNESCO. Sota el lema «Una odissea ciclòpia insular», pretén ser el camí que cal seguir per conservar l’excepcional llegat de la cultura talaiòtica de l’illa.

La candidatura es divideix en nou àrees territorials (prop del 5 % del territori de l’illa) que engloben 280 jaciments d’època prehistòrica, en què es poden contemplar els vestigis més importants de la cultura talaiòtica (1600 aC – 123 aC)

A la reunió també hi han participat la delegada permanent de l’Ambaixada d’Espanya davant l’UNESCO, Maria Palacio; la membre de la Delegació i experta en el tema, Marta Senar; la subdirectora general de Gestió i Coordinació de Béns Culturals del Ministeri de Cultura i Esport, María Agúndez; el coordinador de la candidatura de Menorca Talaiòtica, Cipriano Marí; el president del Consell Insular de Menorca, Adolfo Vilafranca; el vicepresident primer i conseller de Medi Ambient, Reserva de Biosfera i Cooperació del Consell Insular de Menorca, José Simón Gornés Hachero; el conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca, Joan Pons Torres, i el tècnic i arqueòleg del Consell Insular de Menorca, Antoni Ferrer.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt