Ara llegint
Més de 5.000 agricultors i ramaders demanen subvenció de la PAC a les Illes Balears

Més de 5.000 agricultors i ramaders demanen subvenció de la PAC a les Illes Balears

Un total de 5.216 agricultors i ramaders de les Illes Balears han presentat la sol·licitud única dels ajuts de la Política Agrària Comuna (PAC) per al 2023 (622.404 en el conjunt del país), la primera campanya en què s’aplica el Pla Estratègic Nacional del 2023-2027. Aquestes sol·licituds comprenen més de 144.000 hectàrees declarades, 22,2 milions de hectàrees en el conjunt d’espanya. L’ampliació del termini fins al 30 de juny ha permès que s’hagin pogut tramitar totes les sol·licituds.

El nombre d’explotacions agràries que sol·liciten els ajuts suposa una lleugera disminució del 3,95 % respecte a la campanya de 2022 en el conjunt del país, en línia amb la tendència constant de les darreres dècades i en dimensió sensiblement menor del que va passar en els primers dos exercicis de l’anterior PAC.

Això no obstant, la superfície total declarada es manté estable. Aquesta dada és indicativa del manteniment de l’activitat econòmica i mediambiental que exerceix el sector agrari a Espanya, així com de la seva professionalització més gran. Hi ha menys explotacions sol·licitants, però aquestes són de més dimensió.

L’import total dels ajuts directes per a la campanya 2023 puja a 4.875 milions d’euros, que les comunitats autònomes podran abonar en forma de bestretes a partir del 16 d’octubre, i que seran pagats en la seva totalitat com a molt tard el 30 de juny de 2024.

El ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació en funcions, Luis Planas, ha destacat la importància dels ingressos de la PAC per a pagesos i ramaders, ja que dota d’estabilitat l’activitat agrària, sobretot en moments difícils com l’actual.

En aquesta campanya, a petició d’Espanya, el pagament anticipat dels ajuts directes s’incrementa del 50 al 70 %, que permetrà dotar de més liquiditat agricultors i ramaders, ja que es podran pagar, entre el 16 d’octubre i el 30 de novembre, fins a 3.500 milions d’euros aproximadament segons el calendari d’abonament que fixi cada comunitat autònoma.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt