Ara llegint
La processionària progressa a Eivissa i obliga a instal·lar 100 trampes a Santa Eulària

La processionària progressa a Eivissa i obliga a instal·lar 100 trampes a Santa Eulària

La processionària progressa a Eivissa i obliga a instal·lar 100 trampes a Santa Eulària

El departament del Medi Ambient de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu ha fet una campanya contra la processionària del pi (Thaumetopoea pityocampa) als nuclis urbans del municipi, després que s’hagin detectat diferents exemplars gràcies a la col·laboració ciutadana mitjançant l’aplicació Línia Verda. Després de la sol·licitud a la conselleria de Medi Ambient, s’han instal·lat 100 trampes de feromona en espais verds i equipaments públics, en col·laboració amb l’IBANAT i el servei de Sanitat Forestal del Govern balear.

Per donar solució a l’increment de bosses, en l’últim any es van instal·lar fins a 57 caixes refugi al municipi per afavorir la presència de quiròpters, el depredador natural de la Thaumetopoea pityocampa, actuacions georeferenciades dins de les accions previstes davant la plaga de processionària a Santa Eulària des Riu.

La processionària del pi és un insecte defoliador que s’alimenta majoritàriament de les acícules de l’arbre fins a debilitar-lo, afavorint la seva vulnerabilitat davant altres agents com la sequera o altres insectes escolítids. A més, és coneguda la capacitat de la processionària a generar danys tant a les persones com als animals després del contacte amb els seus pèls urticants.

Aquest insecte es va detectar per primera vegada el 1975 i, malgrat estar estès, no es va declarar focus incipient de plaga fins a l’any 2021 al sector de la zona nord-est d’Eivissa, als municipis de Santa Eulària des Riu i Sant Joan de Labritja.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt