Ara llegint
La setmana que ve reobri al públic la Cova de s’Aigua de Ciutadella

La setmana que ve reobri al públic la Cova de s’Aigua de Ciutadella

Dimecres que ve, dia 31 de març, s’inaugurarà la Cova de S’Aigua de la urbanització de Cala Blanca de Ciutadella i, a partir del dia següent, 1 d’abril, s’organitzaran jornades de portes obertes gratuïtes perquè els ciutadans puguin visitar-la seguint totes les mesures de seguretat que marquen els protocols covid-19. Està previst que es pugui visitar gratuïtament durant els mesos d’abril i maig.

Les obres que han permès obrir la Cova de S’Aigua duns 2.500 metres quadrats després de dècades de clausura al públic, han consistit a condicionar l’interior i l’accés amb el finançament del Govern balear i el Consell Insular de Menorca a través d’un conveni interadministratiu signat entre el Consell i l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB).

En data 25 de maig de 2020, mitjançant acord del Consell Executiu es va adjudicar definitivament el contracte d’obres per a l’execució dels projectes bàsics i d’execució de les accions incloses a l’interior i d’accés exterior a la Cova de S’Aigua, lots 1 i 2, a l’empresa M. POLO, SL per un import de 356.867 euros, IVA exclòs, el qual es va formalitzar en data 15 de juny de 2020.

Les tasques de direcció facultativa d’aquestes obres i coordinació en matèria de seguretat i salut, han anat a càrrec de Sebastià Pons Fedelich, arquitecte, per l’execució de les actuacions d’accès exterior i José Ángel Solanilla Rodrigo enginyer de mines de l’empresa TECMNSA, SL per l’execució de les actuacions incloses a l’interior.

Les obres

Les obres per habilitar l’accés a la cova han estat complexes a nivell tècnic i han suposat la realització de diversos estudis espeleològics i arqueològics per obtenir les autoritzacions pertinents. En tot el procés s’ha comptat amb l’ajuda de l’Institut Geològic i Miner d’Espanya (IGME), que ha estat l’organisme encarregat d’oferir assessorament sobre el projecte.

Les Coves de Cala Blanca tenen una triple importància: pels seus valors naturals i arqueològics; per les seves característiques i valors ecosistèmics; i per la seva potencialitat turística. Cal destacar, també, que es tracta d’una iniciativa pública, cosa gens habitual, i que crearan un precedent, en ser un projecte que garanteix la sostenibilitat de les coves.

@Foravila_IB
#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt