Ara llegint
L’Arxiu d’Imatge i So de Menorca ret un homenatge als precursors del cinema amateur

L’Arxiu d’Imatge i So de Menorca ret un homenatge als precursors del cinema amateur

L'Arxiu d'Imatge i So de Menorca ret un homenatge als precursors del cinema amateur

Aprofitant la celebració del Dia Internacional dels Arxius, el proper divendres, dia 9 de juny, l’Arxiu d’Imatge i So de Menorca estrena el seu nou documental de producció pròpia «ENGINY, CÀMERA I ACCIÓ! Precursors del cinema amateur a Menorca» a les 20 hores a la sala d’actes de Can Victori de Maó.

Seguint amb la seva tasca de donar a conèixer el patrimoni fotogràfic i audiovisual de Menorca, l’Arxiu  d’Imatge i So de Menorca-CIM ha encarregat a Magda Timoner Pelegrí la realització d’un documental que mostri els inicis del cinema amateur a la nostra illa de la mà de les persones i entitats que el van fomentar i realitzar en les dècades dels anys 1960, 1970 i 1980. 

Per a l’elaboració del documental s’han entrevistat fins a 11 persones que d’alguna manera van protagonitzar les primeres passes del cinema a Menorca. Partint del seu punt de vista i experiències, completades amb fotografies i pel·lícules conservades a l’arxiu, es fa un repàs a les primeres iniciatives de cineclub i cinema alternatius a la Menorca del tardofranquisme, i a les primeres pel·lícules fetes en cel·luloide en aquell context.

Amb aquest documental es pretén mostrar el que es feia i com es feia, en un moment més aviat gris però d’explosió creativa, que va donar lloc a una producció cinematogràfica amateur rica i variada.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt