Ara llegint
Lliurats el premis Francesc de Borja Moll de Rondalles i Llegendes per a alumnes de Secundària i Batxillerat de Menorca

Lliurats el premis Francesc de Borja Moll de Rondalles i Llegendes per a alumnes de Secundària i Batxillerat de Menorca

Aquest 10 de maig ha tengut lloc a la Casa de Cultura de Ciutadella l’acte de lliurament del XIX Premi Francesc de Borja Moll de Rondalles i Llegendes, adreçat a alumnes de secundària i batxillerat, que convoca anualment el Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports a través del seu Servei de Política Lingüística i Patrimoni Cultural Immaterial. L’objectiu dels guardons és fomentar la cultura popular i la creativitat literària, especialment el gènere narratiu de la rondallística, les llegendes i les faules, entre els estudiants de l’illa.

En l’acte es va llegir el dictamen del jurat d’aquests edició, format Xavier Patiño, representant de la Secció de Llengua i Literatura de l’IME; Anna Bagur, representant de la Comissió Assessora del Patrimoni Cultural Immaterial de Menorca; Míriam Triay, periodista cultural; Inés Garrell, organitzadora del Festival de Cinema de Menorca, i Pilar Vinent com a secretària.

D’acord amb la valoració del jurat, les rondalles que van obtenir els premis van ser:

Primer premi de la modalitat A (narració escrita ESO): Paula Muñoz Casasnovas, alumna de 2r d’ESO del Col·legi Nostra Senyora de la Consolació, per la seva rondalla «Tocar de peus a terra».

Segon premi de la modalitat A: Júlia Sintes Landa, alumna de 2r d’ESO de l’IES Josep M. Quadrado, amb la rondalla «El misteri de cala Viola».

Primer premi de la modalitat B (audiovisual ESO): Alice Valentina Arias Pacheco, Micaela Curcio Kleinhans i Noemí Martín López, alumnes de 2n d’ESO Col·legi Ntra. Sra. de la Consolació, amb «La llegenda del xampinyó daurat».

Primer premi de la modalitat C (narració escrita batxillerat): Caterina Moll Mascaró, alumna de 2n de batxillerat de l’IES M. Àngels Cardona, amb la rondalla «Sa malifeta d’en Pere es Rengo».

Segon premi de la modalitat C (narració escrita): Roser Subirats Pons, alumna de 2n de batxillerat de l’IES M. Àngels Cardona, amb la llegenda «L’illa reflectant».

Primer premi de la modalitat D (audiovisual batxillerat): Jaume Benejam Goñalons, alumne de 2n de batxillerat de l’IES M. Àngels Cardona, amb la rondalla «Tenc la mar de sort!».

D’altra banda, en el mateix acte es van lliurar els premis Ficcions Menorca, convocat per AMIC (Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació), els guanyadors de la 15a edició del premi han estat:

Premi a la Millor Història de Menorca: Enric Pérez Massanet (IES M. Àngels Cardona) amb «L’home del prat», que competirà el proper 16 de maig per obtenir el guardó de Millor Història de les Illes Balears.

Segona Millor Història de Menorca: Iris Portella Márquez (IES Biel Martí) amb «T’estimo amb bogeria», i el relat «Som un error en un món imperfecte», presentat conjuntament per Gerard Pons Sucarrats i Jaume Benejam Goñalons (IES M. Àngels Cardona)

Així mateix, el premi a la Professora més motivadora de Menorca enguany ha recaigut en Gloria Marquès Herrera, del CC Sant Francesc d’Assís de Ferreries.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt