Ara llegint
Menorca duplica el pressupost destinat a la millora dels camins públics

Menorca duplica el pressupost destinat a la millora dels camins públics

El Consell Insular de Menorca ha duplicat el pressupost del conveni destinat a la millora dels camins públics dels ajuntaments de l’illa i la finalització dels catàlegs de camins de cada consistori. Així s’ha donat a conèixer a la reunió de la Comissió de Camins, celebrada ahir dimecres dia 26 d’octubre.

Aquest conveni, mitjançant la col·laboració i el suport econòmic del Consell amb els diversos consistoris, té per objectiu fomentar les actuacions necessàries per aprovar els Catàlegs, així com donar suport a les tasques relacionades amb la defensa dels camins des d’un punt de vista jurídic i el seu manteniment físic, en matèria de senyalització, desbrossaments, etc. Es preveu que per l’anualitat del 2023, el pressupost disponible per part del Consell Insular destinat a aquests convenis es dupliqui i passi dels 200.000 contemplats en un inici als 400.000 euros. L’augment permetrà així reforçar la contribució per al bon estat dels camins públics, millorant així aquesta infraestructura al servei de tota la societat.

En relació amb el Camí de Cavalls, s’ha donat a conèixer l’obtenció de fons europeus per portar-hi a terme diverses actuacions de millora. Es contempla invertir els fons rebuts en l’escomesa del nou traçat del primer tram del Camí que actualment discorre per carretera fins a Sa Mesquida i que, per motius de seguretat i gràcies a l’acord signat amb el Ministeri de Defensa, farà servir un vial cedit per l’interior de la finca ‘San Isidro’. A més, també està previst la millora d’una porció del tram de les Salines d’Addaia per garantir l’estat mediambiental de la zona humida, així com la millora general de la infraestructura del Camí de Cavalls en termes de senyalització i delimitacions.

La reunió ha comptat amb la presència de representants dels diversos ajuntaments de l’illa, del Consell Insular, representat per titular de Medi Ambient, Josep Juaneda, i de diverses entitats involucrades en matèria de camins. En aquesta reunió s’han posat en comú els avenços en relació amb els respectius catàlegs i a l’estat de tramitació de cadascun, així com les implicacions del conveni de col·laboració entre el Consell Insular i els diversos municipis envers els camins i servituds de pas públiques de l’illa que s’ha signat amb cadascun d’ells durant els darrers mesos.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt