Ara llegint
Menorca organitza un curs per aplicar millor la norma que protegeix el cel nocturn

Menorca organitza un curs per aplicar millor la norma que protegeix el cel nocturn

L'Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular ha obert avui les inscripcions al curs "Enllumenat exterior. Curs d'aplicació pràctica del Reglament de Protecció del Medi Nocturn de Menorca", un curs de formació teòrica i pràctica destinat a tècnics de l'administració i professionals per a l'adquisició dels coneixements necessaris per a la correcta aplicació de la norma que protegeix el cel nocturn de l'illa. La formació és finançada totalment per l'administració pública, tindrà una durada de 35 hores i s'impartirà del 19 al 26 d'abril a Sa Granja en dos grups, un de matins i un altre de tardes. Al llarg de sis jornades, diferents experts en la matèria formaran els assistents en qüestions com el marc normatiu, balear i insular, per a la protecció del cel nocturn; la zonificació i la classificació d'espais protegits a l'illa; els paràmetres de la contaminació lumínica; o el disseny, càlcul i dimensionament d'instal·lacions lumíniques mitjançant eines informàtiques, entre altres aspectes. El curs té com a objectiu que el personal públic i les empreses del sector sàpiguen com fer l'adequació de l'enllumenat exterior existent per tal de conservar el medi nocturn de Menorca, declarada destinació turística i reserva Starlight el 2019. Projecte BGreenMenorca El curs forma part del projecte BGreenMenorca del Consell Insular de Menorca per al foment de l'ecoturisme i la conservació del patrimoni natural de l'illa, un programa finançat amb fons de l'Impost de Turisme Sostenible del Govern Balear que té una dotació de 750.000€. El projecte ja ha finançat diferents actuacions com la millora d'espais verds urbans als municipis de l'illa, un ampli paquet d'ajuts a empreses turístiques per a la subvenció d'actuacions de gestió sostenible i eficiència energètica o un curs de jardineria sostenible per a treballadors públics i professionals.

L’Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular ha obert avui les inscripcions al curs “Enllumenat exterior. Curs d’aplicació pràctica del Reglament de Protecció del Medi Nocturn de Menorca”, un curs de formació teòrica i pràctica destinat a tècnics de l’administració i professionals per a l’adquisició dels coneixements necessaris per a la correcta aplicació de la norma que protegeix el cel nocturn de l’illa.

La formació és finançada totalment per l’administració pública, tindrà una durada de 35 hores i s’impartirà del 19 al 26 d’abril a Sa Granja en dos grups.

Al llarg de sis jornades, diferents experts en la matèria formaran els assistents en qüestions com el marc normatiu, balear i insular, per a la protecció del cel nocturn; la zonificació i la classificació d’espais protegits a l’illa; els paràmetres de la contaminació lumínica; o el disseny, càlcul i dimensionament d’instal·lacions lumíniques mitjançant eines informàtiques, entre altres aspectes.

El curs té com a objectiu que el personal públic i les empreses del sector sàpiguen com fer l’adequació de l’enllumenat exterior existent per tal de conservar el medi nocturn de Menorca, declarada destinació turística i reserva Starlight el 2019.

Projecte BGreenMenorca

El curs forma part del projecte BGreenMenorca del Consell Insular de Menorca per al foment de l’ecoturisme i la conservació del patrimoni natural de l’illa, un programa finançat amb fons de l’Impost de Turisme Sostenible del Govern Balear que té una dotació de 750.000 euros.

El projecte ja ha finançat diferents actuacions com la millora d’espais verds urbans als municipis de l’illa, un ampli paquet d’ajuts a empreses turístiques per a la subvenció d’actuacions de gestió sostenible i eficiència energètica o un curs de jardineria sostenible per a treballadors públics i professionals.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt