Ara llegint
Menorca reforça el servei de recollida comercial de residus porta a porta

Menorca reforça el servei de recollida comercial de residus porta a porta

Menorca reforça el servei de recollida comercial de residus porta a porta

El Consorci de Residus i Energia de Menorca ha posat en funcionament tres actuacions per tal de millorar el servei de recollida separada porta a porta comercial als municipis de Ferreries, Ciutadella i Sant Lluís.

A Ciutadella

En primer lloc, segons han informat avui des del Consell Insular de Menorca, l’empresa de recollida ha incorporat al servei dos vehicles recol·lectors més de 18 i 16 metres cúbics, que reforçaran el servei de recollida comercial porta a porta a partir d’aquesta mateixa tarda. D’altra banda, l’empresa de recollida també ha llogat un tercer vehicle que es preveu que s’afegeixi al servei la setmana vinent.

En segon lloc, i tal com ja s’havia comunicat a Ciutadella Antiga, s’ha procedit a sectoritzar el nucli de Ciutadella per ajustar els horaris de recollida de cada sector i així propiciar que els residus romanguin al carrer el menor temps possible, millorant la imatge de la ciutat i evitant la introducció de residus impropis en els contenidors.

Finalment, també es contempla reforçar amb una major dotació de contenidors o amb contenidors de major capacitat, aquells establiments que per la seva activitat generen importants quantitats de residus de vidre.

Amb la implantació d’aquestes actuacions es preveu experimentar una millora immediata del servei.

Resta de municipis

Les mesures previstes en el nucli de Ciutadella també s’aplicaran als municipis de Ferreries i Sant Lluís, on durant els darrers mesos també s’ha implantat la recollida comercial de les fraccions de paper/cartó, vidre, envasos lleugers i matèria orgànica.

Durant aquesta setmana també s’han realitzat les visites informatives als comerços des Migjorn Gran, i la propera setmana es preveu iniciar les visites als establiments del municipi des Mercadal. Segons la programació prevista, durant la primera setmana del mes d’agost es repartirien els contenidors als establiments d’ambdós municipis i el servei es començaria el 7 d’agost.

Finalment, i un cop passades les festes de Sant Llorenç, el servei s’iniciaria a Alaior, acabant així la implantació dels serveis als sis municipis previstos.

Establiments col·laboradors

En termes generals, la immensa majoria dels establiments visitats han mostrat el seu interès i la seva màxima col·laboració en el sistema de recollida separada porta a porta, atès que els facilita la recollida dels residus en el seu propi establiment, evitant que s’hagin de carregar els residus fins als contenidors més propers. També els permet separar la fracció de matèria orgànica que fins a hores d’ara no era possible en la major part de municipis, i els permet complir amb l’obligació legal de separar els seus residus.

Des del Consorci, integrat pel Consell Insular de Menorca i els vuit Ajuntaments de l’illa, valorem enormement la col·laboració dels establiments comercials i els volem fer arribar la nostra enhorabona per ser partícips d’un sistema de recollida de residus més sostenible i respectuós amb el medi ambient.

Per tal de respondre a qualsevol dubte o consulta que pugui sorgir als establiments, el servei disposa d’un equip de quatre educadors ambientals a disposició.

A mitjà i llarg termini, des del Consell Insular de Menorca es continua estudiant la fórmula per corregir aquells aspectes del nou servei que són deficients, sobretot pensant en l’estiu vinent, dins els marges del contracte.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt