Ara llegint
Menorca renova part de la flota de camions de recollida de residus

Menorca renova part de la flota de camions de recollida de residus

Menorca renova part de la flota de camions de recollida de residus

El servei de recollida separada de residus a Ciutadella, es Migjorn, Ferreries, es Mercadal, Alaior i Sant Lluís renova part de la flota de camions de recollida amb la incorporació de 19 nous vehicles de diferent tipologia.

La renovació s’efectua en el marc del contracte de prestació de serveis de recollida de residus signat entre el Consorci de Residus i Energia de Menorca i la UTE Selectiva 2, conformada per Urbaser i l’empresa Juan Mora, i que inclou tant la recollida comercial porta a porta del vidre, paper, envasos i matèria orgànica als 6 municipis com la recollida separada de residus domèstics en contenidors a la via pública. Fins ara, s’han incorporat al servei 9 dels vehicles de la nova flota. Està previst que la resta de mitjans s’incorporin a principis del 2024.

La nova flota inclou vehicles d’última generació de diferents dimensions i capacitats adaptats al tipus de recollida i la geometria dels carrers on prestaran serveis. Per a urbanitzacions i polígons industrials, destaca la incorporació de 4 camions de grans dimensions amb capacitat per a 20 i 21 m³ de residus, càrrega superior i posterior o compactadora de residus. S’han incorporat també nous camions de càrrega posterior d’entre 14 i 20 m³ aptes per a la recollida de residus en nuclis urbans i diferents mitjans especialitzats com contenidors, compactadors mòbils, vehicles elèctrics d’inspecció o de transport de materials.

“La nova flota de vehicles amplia les capacitats del servei fent-lo més eficient ateses les característiques d’alguns dels camions incorporats. Forma part de les millores que s’estan implementant al servei de recollida de residus en aquests 6 municipis, que recentment han incorporat la recollida porta a porta comercial quatre fraccions, inclosa la nova fracció de matèria orgànica, i que cerca millorar les xifres de recollida separa en origen”, ha explicat el conseller de Medi Ambient, Reserva de Biosfera i Cooperació i president del Consorci, Simón Gornés durant la presentació dels nous vehicles. El conseller ha estat acompanyat de la cap de serveis a Menorca d’Urbaser, Omayra Rodríguez, del coordinador general de Tarragona, Lleida i les Illes Balears d’Urbaser, Anton Medico i del director insular de Medi Ambient, Mateu Ainsa.

El Consorci de Residus i Energia de Menorca centra els seus esforços a continuar millorant les xifres de recollida selectiva en compliment de la normativa europea, estatal i balear, tant amb la incorporació de nous sistemes de recollida com el porta a porta i de nous mitjans tècnics, com de bonificacions econòmiques per a la separació en origen als consistoris de l’illa. Per a l’any 2024, l’aportació econòmica del Consell Insular als pressupostos del Consorci es triplica i arriba als 3 milions d’euros per donar compliment a aquest objectiu.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt