Ara llegint
Avui comença la recollida selectiva porta a porta a sa Pobla

Avui comença la recollida selectiva porta a porta a sa Pobla

Avui comença la recollida selectiva porta a porta a sa Pobla

Aquest dilluns 5 de febrer és la data d’inici anunciada per la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de sa Pobla per donar el sus a la recollida selectiva porta a porta.

Durant els mesos previs, l’Ajuntament ha duit a terme diferents accions per donar a conèixer aquest nou servei de recollida selectiva i la resta de serveis que conformen el contracte de recollida i gestió de residus. En aquest sentit, el mes de novembre es varen posar en marxa les reunions informatives per sectors, i varen continuar durant tot el mes de desembre i gener fent trobades per carrers amb informacions generals sobre el nou servei. En total la regidoria de Medi Ambient ha fet unes 50 reunions informatives, arribant així a més de 3.000 persones només amb aquesta estratègia.

També durant els darrers mesos s’ha muntat una paradeta informativa a fira i al mercat repartint pasquins i informant la ciutadania. Des de l’inici del repartiment dels poals a principis del mes de gener, s’ha aconseguit repartir el 90% dels poals, i s’espera repartir la resta una vegada implantat el servei a persones que, pels motius que sigui, no han pogut venir a recollir-los. L’objectiu inicial era repartir-ne 10.000 i s’ha arribat als 9.000. A més, a l’hora del lliurament, es donava un poal multifracció, un poal per a la matèria orgànica, una guia del funcionament i un imant amb el calendari de recollida de cada una de les fraccions.

Segons informa l’Ajuntament de Sa Pobla, tot això s’ha fet mitjançant una campanya molt visual i senzilla que convida a entrar-hi. S’ha fet amb diferents formats: pòsters, audiovisual, per mitjans de comunicació i xarxes socials, publicitat de gran format al carrers, una pàgina web on es canalitza tota la informació del servei en diferents idiomes i, sobretot, una campanya a peu de carrer.

Un equip d’informadors ambientals ha passejat pel poble, ha muntat les paradetes, ha duit a term e les xerrades i ha treballat per la informació del sistema molt intensament durant aquests mesos. “Hem dedicat molt de temps i idees perquè això surti bé. Hem tengut molt clar des del començament que informar era una prioritat. Hem arribat a taxes de repartiment molt altes dels poalets i resolt milers de preguntes. Però això era el repte: el canvi més gran de sa Pobla en molts d’anys; només per això és motivador”, comenta el primer tinent a batle de Medi Ambient, Antoni Simó Tomàs.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt