Ara llegint
Miquel López, guanyador de Becatalaiotica 2022

Miquel López, guanyador de Becatalaiotica 2022

Miquel López, guanyador de Becatalaiotica 2022

Becatalaiotica va tancar aquest diumenge 11 de desembre, la seva sisena edició amb un acte al jaciment de Torralba d’en Salort on s’ha anunciat que Miquel López és el guanyador d’una beca d’estudis de 2.000 euros, el premi d’aquest certamen organitzat per l’Associació d’Amics del Museu de Menorca amb el suport del Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca. Avui, 12 de desembre s’obri la convocatòria per presentar-se a Becatalaiotica 2023.

Miquel López García (Mataró, 1998), estudiant del Grau d’Arqueologia de la Universitat de Barcelona i músic, proposa una nova manera de divulgar la història d’una pedra que ha viscut en silenci el pas del temps. Al ròdol d’una instal·lació que conceptualitzava el temps, va apropar al públic a dotze moments de la història de Talatí de Dalt, dotze pistes sonores que va acompanyar de diferents instruments. Una “biografia” del jaciment que va servir per encetar els actes de Becatalaiotica 2022.

Segons informa el Consell de Menorca, aquest any s’han presentat propostes originals i molt innovadores a banda de l’espectacle musical guanyador: la performance d’Adela Lafuente; la lectura i anàlisi d’un poema antic que podria desxifrar l’origen dels primers pobladors a Menorca a càrrec de Carles Martínez, i les dues intervencions artístiques en el paisatge de Maria Riera i Ariana Ruíz.

El públic assistent ha votat cadascuna d’aquestes propostes, guiat per l’opinió i els comentaris d’un comitè d’experts en cultura de Menorca format per: Anna Gornés, gestora cultural; Martí Andreu, arquitecte paisatgista; Carmen Lara, arqueòloga; Cecília Ligero, restauradora; Quim Pons, arqueòleg, i Maria Cardona, guia turística.

Obertes inscripcions Becatalaiotica 2023

Totes les persones interessades es poden inscriure en la propera edició del certamen a través d’un formulari que es publicarà a partir d’avui, 12 de desembre, a les xarxes socials de Becatalaiotica (@becatalaiotica, a Instagram i Facebook) i a la web de Menorca Talaiòtica.

D’entre tots els formularis rebuts, un comité d’experts en cultura en seleccionarà 10. Les 10 persones seleccionades es reuniran amb l’equip organitzador per crear una proposta d’esdeveniment/activitat de caràcter lliure a un jaciment de Menorca Talaiòtica. D’entre aquestes propostes, s’en seleccionaran 5, les quals es duran a terme els mesos de maig i juny del 2023.

Becatalaiotica és un projecte cultural original de l’Associació d’Amics del Museu de Menorca en el qual cinc persones d’entre 18 i 28 anys presenten una proposta d’esdeveniment o activitat, alternativa i original, a diferents jaciments arqueològics de Menorca.

L’únic condicionant que tenen les persones participants és el d’emprar com a teló de fons i font d’inspiració la Menorca Talaiòtica. La persona guanyadora rep una beca d’estudis de 2.000 €, finançada pel Consell Insular i la Fundació Illes Balears.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt