Ara llegint
L’IMAS reconeix la tasca de més de 130 persones majors voluntàries a llars i residències

L’IMAS reconeix la tasca de més de 130 persones majors voluntàries a llars i residències

L'IMAS reconeix la tasca més de 130 persones majors voluntàries a llars i residencies

El Consell de Mallorca ha reconegut avui el valor de les més de 130 persones majors que participen en el Programa de Voluntariat que l’Institut Mallorquí d’Afers socials (IMAS) té en marxa des de fa més vint anys per a afavorir que les persones majors que ho desitgin puguin, d’una manera totalment altruista, ajudar a millorar el benestar de la gent gran de les residències i llars socioculturals, acompanyant els usuaris que tenen menys autonomia i implicant-los en les activitats del centre i de la comunitat.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, juntament amb la consellera de Drets Socials i presidenta de l’IMAS, Sofia Alonso, el vicepresident primer de l’IMAS, Jaume Tortella, el director insular d’Atenció Comunitària i Projectes Estratègics, Omar Lamin, i la directora insular d’Atenció Sociosanitària, Elsa Herranz, han participat en l’acte de reconeixement a les persones majors voluntàries que l’IMAS ha organitzat amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat que es commemorà el passat dia 5.

Catalina Cladera ha destacat durant la inauguració de l’acte que «vosaltres sou el clar exemple de l’envelliment actiu pel qual apostam des del Consell. Els vostres compromís, energia i vocació de servei són dignes d’admiració i respecte. Sou part de l’engranatge que fa funcionar de forma òptima les nostres llars i residències de gent gran. Donau felicitat i vida a les persones majors. Ajudau al fet se sentin part de la comunitat. Gràcies a vosaltres, Mallorca és una illa més solidària».  

Per la seva part, Sofia Alonso ha remarcat que des de l’IMAS es treballa per a oferir una atenció específica i «el vostre altruisme, que els dedicau el vostre temps, us converteix en una peça clau dels nostres serveis. El voluntariat contribueix al bé comú. La tasca que feis complementa la dels professionals i fomenta l’envelliment actiu i saludable, ja que permet que les persones majors amb manco autonomia participin en les activitats del centre o de la comunitat, alhora que reforça la vostra autoestima, el sentiment de pertinença i la integració social».

Un total de 130 persones majors són voluntàries a centres residencials i llars gestionats per l’IMAS. La majoria han estat avui presents en l’acte i algunes han participat de manera activa, perquè l’han presentat i han explicat la seva experiència en una taula rodona en la qual han compartit les seves motivacions i han detallat la tasca que realitzen als centres a on cooperen.

A més del reconeixement a totes i cadascuna de les persones voluntàries, durant la jornada s’ha fet una menció especial a les que duen més i manco temps col·laborant als centres per a persones grans de l’IMAS. Es tracta de Miquel Vallespir, que els darrers 12 anys ha estat voluntari de la Llar d’Ancians, i Fàtima Llabrés, que tot just va començar el seu voluntariat el passat mes de novembre a la Llar d’Avinguda Argentina.

Tal com estipula la Llei 11/2019, entitats del tercer sector especialitzades passaran a gestionar a partir d’enguany els programes de voluntariat social, sociosanitari o comunitari per a la gent gran de Mallorca. Concretament, a la convocatòria 2022-23, l’IMAS ha concedit 25.275 € de subvenció a Càritas per a la gestió del voluntariat a residències i centres de dia, i altres 28.800 € a Creu Roja per gestionar-lo a escala comunitària.

Les persones grans que formen part del programa de voluntariat de l’IMAS es distribueixen actualment a les residències de la Bonanova, Llar d’Ancians, Huialfàs, Oms i Bartomeu Quetglas, el centre de dia de Reina Sofia i les llars d’Avinguda Argentina, Llucmajor, Felanitx i Manacor, si bé, arran de la col·laboració amb Creu Roja i Càritas, s’ampliarà a la resta de centres de l’IMAS (residència Sant Miquel i Son Caulelles, centre de dia Can Clar i als serveis de promoció de l’autonomia de Son Bru a Puigpunyent i Can Real a Petra).

La tuna, integrada també per persones voluntàries de la Llar de Felanitx, ha tancat l’acte. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt