Ara llegint
Sis centres educatius de Menorca reben el guardó de Centres Ecoambientals

Sis centres educatius de Menorca reben el guardó de Centres Ecoambientals

Sis centres educatius de Menorca reben el guardó de Centres Ecoambientals

El Govern balear i el Consell Insular han fet entrega avui dels guardons i certificats de participació del Programa de Centres Ecoambientals 2021-2022, que enguany premia 15 escoles i instituts de Menorca pels seus projectes sobre educació ambiental i desenvolupament sostenible. Sis d’aquests centres han rebut el guardó que certifica haver assolit els objectius d’ambientalització marcats pel programa al llarg de dos cursos. Els nou restants han estat reconeguts pel seu compromís vers la sostenibilitat i la seva participació en la 18a edició d’aquesta iniciativa.

L’acte de lliurament, celebrat a la Sala Multifuncional des Mercadal, ha estat presidit pel conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Josep Juaneda, el director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, el director insular de Medi Ambient, Esteve Barceló, i el delegat territorial d’Educació a Menorca, Joan Marquès Coll.

Juaneda ha felicitat els centres participants i ha destacat «la importància del treball conjunt que fan professors i alumnes en aquests centres educatius per garantir un present i futur més sostenible. El programa fomenta valors per a la conservació del medi i la biodiversitat, la mitigació del canvi climàtic, l’aprofitament respectuós dels recursos o el consum responsable, fonamentals per al creixement personal i el desenvolupament sostenible de la nostra illa».

La iniciativa, a la qual s’adhereixen els centres de forma voluntària, vertebra una sèrie d’accions educatives perquè cada centre pugui desenvolupar un projecte relacionat amb la sostenibilitat. Els eixos temàtics principals establerts per a aquest curs 2021-2022 han estat “Energia i canvi climàtic”, “Residus” i “Aigua”. Els centres també podien treballar en altres eixos secundaris com el consum responsable, hort i jardí, biodiversitat i mobilitat.

Els centres guardonats a Menorca han estat: CC Nostra Senyora de la Consolació, CEIP Angel Ruiz i Pau, CEIP Fornells, CEIP Mare de Déu del Carme, CEIP Sa Garriga, i IES Josep Miquel Guàrdia.

Per la seva banda, els centres que han rebut el certificat de participació han estat: CC Sant Josep, CC Sant Francesc de Sals, CEIP Maria Lluïsa Serra, CEIP Pere Casasnovas, CEIP Sant Lluís, IES Cap de Llevant, IES Joan Ramis i Ramis, IES Josep Maria Quadrat, i IES Pasqual Calbó i Caldés.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt