Ara llegint
Tot a punt per a la inauguració, dilluns, de la nova galeria Hauser & Wirth a l’Illa del Rei de Maó

Tot a punt per a la inauguració, dilluns, de la nova galeria Hauser & Wirth a l’Illa del Rei de Maó

El circuit de l’art d’avantguarda té un nou referent a Menorca amb la inauguració de la galeria Hauser & Wirht, situada a l’Illa del Rei de Maó. La prestigiosa galeria suïssa ha celebrat la roda de premsa de presentació de les instal·lacions d’aquest espai artístic, que s’obri al públic el proper dilluns, 19 de juliol.

A l’acte hi van participar la presidenta del Consell Insular, Susana Mora, el batlle de Maó, Héctor Pons, el conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria, i el president de la Fundació Illa del Rei, Luis Alejandre, entre altres, així com els directors de la galeria, Manuela Hauser i Iwan Wirth, i la gerent de l’espai, Mar Rescalvo.

Per a la presidenta Susana Mora, aquest nou centre d’art suposa un pas més en la promoció de l’illa com a destí cultural i consolida l’aposta de Menorca per nous productes turístics sostenibles i respectuosos amb l’entorn, en els quals el patrimoni cultural i natural és converteixi en el recurs diferencial. Mora va destacar també el paper de dinamitzador cultural que jugarà aquest centre d’art pel fet d’implicar a la comunitat local en el seu projecte, tant des del punt de vista artístic com educatiu, donant més visibilitat a l’important treball que realitzen aquestes organitzacions en la difusió del patrimoni i la cultura de Menorca.

En col·laboració estreta amb la Fundació Hospital de l’Illa del Rei i l’Ajuntament de Maó, Hauser & Wirth ha dut a terme un important projecte de conservació per a reutilitzar les dependències de Langara de l’Illa del Rei. El centre d’art disposa d’un espai d’exposició, un jardí, un camí d’escultures a l’aire lliure, una botiga i el restaurant ‘Cantina’, gestionat per Binifadet, en el qual el producte local serà el protagonista.

Hauser & Wirth s’obrirà al públic el proper dilluns amb una exposició de l’artista nord-americà Mark Bradford.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt