Ara llegint
Una fissura obligarà a desmuntar un dels molins d’Es Milà

Una fissura obligarà a desmuntar un dels molins d’Es Milà

Una fissura obligarà a desmuntar un dels molins d'Es Milà

Aquest matí s’ha detectat un dany a la base del molí número 4 del Parc Eòlic de Milà, segons ha informat el Consell de Mallorca. Davant l’avís dels treballadors de l’Àrea de Gestió de Milà, l’equip tècnic del Consorci de Residus i Energia s’ha personat a l’àrea comunicant-se prèviament amb el servei d’emergències, que ha desplaçat una dotació de bombers fins a Milà.

Efectuada una primera inspecció visual, s’ha constatat l’existència d’una fissura en el tram inferior de l’estructura de torre de la màquina, a uns 9 metres per sobre de la base. Després de valorar el dany, i amb la intenció de garantir la seguretat i la integritat física dels treballadors de la zona, s’ha procedit al tancament i l’acordonament de la zona, atès que el molí és el més proper a les instal·lacions de residus. L’avaria podria fer perillar l’estabilitat del molí, motiu pel qual s’ha decidit prevenir tot risc.

El perímetre de seguretat establert afecta l’accés habitual a l’Àrea de Gestió de Residus de Milà, per la qual cosa es treballa actualment per establir una operativa alternativa que permeti, en condicions de seguretat, mantenir els serveis de recollida i tractament de residus mentre no es restableix el funcionament habitual.

A l’espera de més investigacions i de certificar les causes del dany detectat, cosa en la qual ja es treballa amb els serveis d’enginyeria de l’empresa fabricant, els tècnics del Consorci de Residus i Energia plantegen com la causa més probable del problema un dany estructural al molí. Les primeres valoracions han conclòs en la impossibilitat d’apuntalar l’estructura atesa l’envergadura de la màquina, per la qual cosa ja es treballa en el dispositiu de desmantellament de l’aerogenerador, que implica l’ús de maquinària específica tant de seguretat com tècnica per desmuntar la torre.

El Consorci de Residus i Energia de Menorca ja s’ha posat en contacte amb diverses empreses d’enginyeria per establir aquests procediments de desmantellament, així com l’anàlisi tècnica de les causes del dany.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt