Ara llegint
Acord per conduir aigua potable fins a Felanitx, Santanyí, Campos i Ses Salines

Acord per conduir aigua potable fins a Felanitx, Santanyí, Campos i Ses Salines

Acord per conduir aigua potable fins a Felanitx, Santanyí, Campos i Ses Salines

Un protocol signat avui, que té una vigència de quatre anys, posa les bases per a l’execució de les obres de prolongació de les conduccions d’aigua potable de Manacor i Porreres fins als nuclis urbans dels municipis de Felanitx, Santanyí, Campos i Ses Salines, que figuren en el Pla Hidrològic de les Illes Balears per poder garantir el subministrament d’aigua a aquests municipis.

El gerent de l’Agència Balear de l’Aigua, Guillem Rosselló; els batles de Felanitx, Jaume Monserrat; Ses Salines, Juan Rodríguez; i les batlesses de Santanyí, Maria Pons Monserrat; i Campos, Francisca Porquer; han signat el Protocol general d’actuació entre l’Agència Balear de l’Aigua i aquests quatre municipis del Migjorn en matèria de subministrament d’aigua potable.

Rosselló ha celebrat «la voluntat dels batles i batlesses de treballar conjuntament per abastir d’aigua potable aquesta zona del sud de Mallorca». «D’aquesta manera, seguim amb el compromís d’allargar la xarxa d’abastiment fins al Migjorn, després d’haver signat el mateix protocol amb el Pla de Mallorca i amb Manacor i que s’està complint», ha afegit.

Els municipis i l’Agència preveuen una demanda anual d’aigua estimada de 600.000 m3 anuals en el cas de Felanitx; 3.700.000 mSantanyí; 314.544 m3 anuals Ses Salines; i 500.000 m3 a Campos. A partir d’aquí, les parts establiran els mecanismes necessaris per poder començar a treballar en el futur subministrament d’aigua a través de la signatura dels corresponents convenis de col·laboració específics necessaris.

L’Agència Balear de l’Aigua té previst que la conducció de Maria a Petra comenci a funcionar a principis de l’any que ve. Pel que fa a la conducció de Petra a Manacor està previst licitar les obres durant el primer trimestre del 2023. A més, durant el mateix any, l’Agència te la intenció de signar un protocol per fer arribar l’aigua des de Manacor fins a Cala Millor, Sa Coma i s’Illot.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt