Ara llegint
Deixalles recull 116 tones de materials en un any, cinc vegades més del previst

Deixalles recull 116 tones de materials en un any, cinc vegades més del previst

Deixalles recull 116 tones de materials en un any, cinc vegades més del previst

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, han visitat avui les instal·lacions de Deixalles a Palma, on han pogut conversar amb els alumnes de Garantia Juvenil de la nau de donacions i observar les tasques que es duen a terme a la deixalleria, els tallers o l’oficina ambiental.

Així mateix, Xesca Martí, directora general de Deixalles; Maria Suau, responsable de l’Àrea Ambiental; David González, responsable de Comercialització, i Llucia Forteza, en qualitat de membre del Patronat de Fundació Deixalles, han mostrat a la presidenta i al conseller els materials d’upcycling «Fem que circuli».

A través d’aquest programa, s’ha millorat l’ocupabilitat de persones en situació de vulnerabilitat. En total, 14 participants (8 a Mallorca i 6 a Eivissa) amb 6 contractes d’inserció laboral: 2 al taller d’upcycling, 2 operaris de recollides i 2 operaris de deixalleria Ambientals i Social.

També s’han signat acords amb empreses del sector turístic interessades a donar els objectes reutilitzables dels quals es volien desfer: mobles, matalassos, aparells elèctrics i electrònics, tèxtils i altres que puguin tenir una segona vida útil.

En aquests convenis de col·laboració, Deixalles es compromet a recollir gratuïtament aquests materials, sempre que es puguin reutilitzar, i a facilitar certificats amb dades de recollida i gestió. També promociona el compromís social i ambiental de les empreses participants.

«Fem que circuli» té un efecte molt pràctic en el sector turístic, un sector amb una gran quantitat de materials diversos que a través del reciclatge es poden reutilitzar, fins i tot dins el mateix sector hoteler. «Aquest és un projecte que encaixa perfectament dins la Llei de turisme de les Illes Balears i un exemple de la contractació de persones vulnerables, que Deixalles ajuda a inserir-se laboralment», ha declarat la presidenta del Govern, Francina Armengol.

En total, s’han tractat al taller d’upcycling 454 mobles (89 a Eivissa i 365 a Mallorca) en el marc dels 33 convenis signats amb empreses turístiques, la qual cosa ha suposat la participació de 130 hotels.

A més, s’han recollit 116 tones de material, del qual s’ha reutilitzat el 97 % i s’han evitat 692 tones de CO2. Des de Deixalles han destacat que això és gairebé cinc vegades més del que havien previst a començaments d’any.

D’altra banda, la Fundació Deixalles i el SOIB col·laboren d’ençà de la creació del Servei d’Ocupació, l’any 2001, quan la Fundació va posar en marxa les seves instal·lacions de Son Gibert, a Palma, per oferir formació.

Actualment hi ha en marxa dos programes mixts SOIB Ocupació i Formació amb la Fundació Deixalles: «SOIB Jove Dona-li sa volta VI», amb la participació de 10 joves desocupats, a Palma (162.900 €), i «SOIB Jove Dona-li sa volta Manacor II», amb 8 joves en situació d’atur, a Manacor (113.200 €).

La Fundació Deixalles desenvolupa aquests dos projectes, adreçats a joves desocupats menors de 30 anys. Ambdós projectes combinen formació amb feina remunerada a un entorn real, com és la Fundació Deixalles.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt