Ara llegint
Les Germanes de la Caritat venen a l’Ajuntament de Felanitx l’edifici de la Bella Vistsa i 2.900 metres de terreny

Les Germanes de la Caritat venen a l’Ajuntament de Felanitx l’edifici de la Bella Vistsa i 2.900 metres de terreny

Les Germanes de la Caritat venen a l'Ajuntament de Felanitx l'edifici de la Bella Vistsa i 2.900 metres de terreny

L’Ajuntament de Felanitx ha iniciat el procés per a la compra directa de l’edifici de la Bella Vista i els terrenys annexos. Es tracta d’una edificació situada al puig del Call, al costat de l’oratori del Calvari, d’una superfície de 700 metres quadrats i els terrenys annexos han resultat ser de poc més de 2.900 metres. Va ser construït per mossèn iquel Planas l’any 1851. L’oratori adjunt està dedicat al Sant Crist i és propietat de l’Església. Al camí que s’hi construí hi ha les diferents estacions del Calvari.

Tot i que l’Ajuntament ja havia anunciat la seva intenció de comprar l’edifici, no ha pogut ser fins ara que s’han iniciat els tràmits. L’immoble, propietat de les monges Germanes de la Caritat, no tenia les referències cadastrals al dia. És per això que fins que no s’ha resolt aquest tràmit burocràtic no s’ha pogut reactivar el procés d’adquisició de la Bella Vista.

Va ser el mes de febrer d’engyany quan les monges de la Caritat de Sant Vicenç de Paül, presentaren a l’Ajuntament de Felanitx una proposta de venda per un preu de 150.000 euros. Després de diverses reunions entre les parts, la Federació d’Associacions de Veïns, els Amics del Calvari i els portaveus dels grups polítics municipals, l’Ajuntament acordà la seva intenció de comprar l’immoble.

La batlessa de Felanitx, Catalina Soler, explica que “hem hagut d’esperar a tenir la delimitació cadastral de la finca per a poder iniciar el procés per a comprar un edifici emblemàtic pel poble de Felanitx”. “Després de l’oferiment que van fer les Germanes de la Caritat, l’Ajuntament de Felanitx no podia quedar de braços plegats -explica Soler- i deixar escapar aquest edifici simbòlic”. “Ara que ja coneixem l’extensió del terreny i en tenim el seu certificat per part del Cadastre és quan hem pogut posar en marxa la compra d’aquest edifici”, conclou Soler.

Després de la compra serà el moment de decidir el futur de la Bella Vista i parlar amb les administracions supramunicipals, Govern de les Illes Balears i Consell de Mallorca, per a dur a terme la recuperació i manteniment de tot l’espai.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt