Ara llegint
Llucmajor restaura el Monument dels Sabaters, que data de 1963

Llucmajor restaura el Monument dels Sabaters, que data de 1963

El departament de Cultura de l’Ajuntament de Llucmajor ha posat en marxa el projecte de restauració del Monument dels Sabaters. Es tracta d’una intervenció, adjudicada per concurs públic a la restauradora Llucia Bosch, que té com a principal objectiu, tal i com explica la restauradora, “dignificar el monument per via de l’eliminació d’elements no originals i la unificació de l’aspecte del monument”.

Aquest monument, obra de l’escultor Tomàs Vila, va ser instal·lat a la plaça des Sabaters el 1963 i és un homenatge als gremi dels sabaters mitjançant la representació de les diferents tasques que duien a terme els treballadors de les fàbriques de calçat del municipi. 

Davant les nombroses alteracions que presentava el monument, la majoria de les quals produïdes per l’acció de l’home al llarg dels anys, com algunes fractures, despreniments o altres intervencions no documentades, des de l’Ajuntament es va decidir dur a terme la intervenció (que no preveu reintegració o la reconstrucció d’elements escultòrics), per tornar l’escultura al seu aspecte inicial eliminant elements que no formaven part de la peça original i unificant el seu aspecte.

Per tal d’aconseguir aquests objectius l’equip de restauració que realitza la intervenció ha duit a terme diferents accions com la neteja física-química amb aigua destil·lada, complementada de forma puntual amb vapor a baixa pressió. També s’ha duit a terme l’eliminació de morters de reparacions anteriors, la identificació dels morters del muntatge original i la reposició del morter de junta perdut per tal de segellar les obertures que afavoreixen la proliferació de microflora.

Tal i com explica la regidora de Cultura de Llucmajor, Xisca Lascolas, “la restauració d’aquesta escultura, que forma part del nostre patrimoni, tornarà a la peça l’aspecte amb el que va ser creada per homenatjar un col·lectiu molt important en la història del nostre municipi”.

Foto: Manuel Jardón.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt