Ara llegint
Luis Berbiela, Tafoner Major de l’Oli de Mallorca, sosté que els olivars són decisius en la prevenció d’incendis

Luis Berbiela, Tafoner Major de l’Oli de Mallorca, sosté que els olivars són decisius en la prevenció d’incendis

Luis Berbiela, Tafoner Major de l'Oli de Mallorca, sosté que els olivars són decisius en la prevenció d'incendis

La Denominació d’Origen Oli de Mallorca ha reconegut avui l’enginyer de monts Luis Berbiela Mingot amb el títol honorífic de Tafoner Major en un acte que ha tingut lloc a la tafona de la finca de Felanitx, Son Mesquidassa, que compta amb un dels majors olivarars de Mallorca.

Amb el nomenament de Luis Berbiela com a Tafoner Major, el consell regulador reconeix la seva tasca així com la feina de tot el gremi forestal en el manteniment del paisatge de Mallorca, particularment el de la Serra de Tramuntana, on  conreus com el de l’olivera exerceixen també un paper decisiu en la prevenció d’incendis.  

El president del consell regulador d’Oli de Mallorca, Joan Mayol, ha destacat que, a més de tota la feina realitzada en el seu camp, “Luis Berbiela ha insistit en moltes ocasions que el consum de producte local suposa la millor garantia per mantenir els cultius ja que, sols si són rendibles poden ser sostenibles”.

D’altra banda, Joan Mayol també ha assenyalat que “la protecció del nostre paisatge i del medi ambient insular és una feina conjunta dels forestals i dels pagesos, entre d’altres, d’aquí que el consell regulador acordés per unanimitat proposar Berbiela per donar el ‘sus’ a la imminent sortida de l’oli novell, fruit directe de la feina agrícola i indirecta de tots els que contribueixen a mantenir en bon estat la Mallorca rural”.

A les seves paraules d’agraïment Luis Berbiela ha indicat que “en realitat sou vosaltres (en referència als elaboradors) qui hauríeu de rebre aquest reconeixement de part de la societat per fer oli, un aliment font de benestar i salut, però per sobre de tot perquè sou els responsables de la gestió dels olivars. I cada olivar és un tresor perquè a més de ser un paisatge cultural també protegeix la biodiversitat i contribueix en la seguretat de les persones en tant que és un agent preventiu contra els incendis.”

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt