Ara llegint
Maria Pons: “Si seguim així, aviat no hi haurà Caló des Moro de l’erosió que li estan provocant”

Maria Pons: “Si seguim així, aviat no hi haurà Caló des Moro de l’erosió que li estan provocant”

Maria Pons: “Si seguim així, aviat no hi haurà Caló des Moro de l’erosió que li estan provocant"

El saló d’actes de l’Ajuntament de Santanyí ha acollit la sessió ordinària del ple municipal del mes de juny, en la qual el Caló des Moro i s’Almunia han estat protagonistes. La batlessa de Santanyí, Maria Pons, una vegada acabat l’ordre del dia, ha volgut posar damunt la taula la situació que està patint aquest punt del municipi santanyiner.

Maria Pons ha fet una crida perquè deixin descansar el Caló des Moro i s’Almunia perquè tot l’entorn i tots els implicats estan sofrint un enorme desgast. En paraulesde la batlessa: “Això que està sofrint tot el conjunt de s’Almunia és brutal. Els veïnats pateixen la pressió de milers de persones que passen cada dia per allà i l’espai de bany també. Aviat no hi haurà Caló des Moro. Els costos per al municipi són elevadíssims, entre neteja, serveis i Policia Local, hi destinam molts de doblers dels santanyiners i santanyineres. I no en tenim competències! La Demarcació de Costes se n’ha rentat les mans i ens ha fet saber que no en vol saber res tot ni ser-ne la responsable”.

Abans de dir tot això, Maria Pons, ha recalcat que no està en contra de la mobilització ciutadana impulsada des de les xarxes socials prevista per al dia 16 de juny, ni l’Ajuntament de Santanyí hi posarà cap impediment. Al contrari, estaria encantada de poder parlar amb els promotors de la iniciativa perquè coneguin la realitat que pateix el terme i explicar tot allò que suposa per a la gestió municipal. Perquè allò que vol el consistori és que els veïnats i veïnades de s’Almunia i Cala Llombards estiguin tranquils i puguin viure sense incidències tots els dies de l’any.

Mentre explicava tot això, la batlessa ha mostrat a la resta de membres de la corporació municipal diferents retalls de premsa de les últimes setmanes s’ha utilitzat la imatge del Caló des Moro, no només per parlar de la convocatòria de dia16 de juny. Les fotografies de la zona s’han utilitzat per parlar d’altres qüestions vinculades a l’actualitat que res tenen a veure amb el municipi de Santanyí.

Per tot això, la batlessa, com a portaveu de l’equip de govern, ha fet una crida als mitjans de comunicació, tant locals com estrangers, a deixar tranquil el Caló des Moro, “se n’haurien d’oblidar durant una temporada”. La Policia Local de Santanyí, ha insistit la batlessa, té ben comprovat el fet que quan apareixen notícies o es fan publicacions amb el Caló des Moro com protagonista, es multiplica l’afluència de gent a la zona de s’Almunia. De la mateixa manera, les xarxes socials també són responsables d’aquesta pressió. Tal com ha assegurat Maria Pons: “hem arribat a veure com alguns visitants del caló s’han canviat darrera una roca fins a tres i quatre vegades de banyador perfer-se fotos diferents i poder compartir als seus perfils que han anat moltes vegades al Caló des Moro. Si seguim així, aviat no hi haurà caló de l’erosió que li estan provocant”.

Per això, des de l’Ajuntament de Santanyí sempre s’ha demanat un ús responsable dels entorns i espais públics. Com a municipi turístic, l’equip de govern és plenament conscient que la riquesa del terme prové dels visitants, però això no voldir que en aquesta situació no s’hagi d’implicar a la ciutadania i a la resta d’institucions que hi tenen competència. La Demarcació de Costes, per tant, el Govern d’Espanya, és la responsable de la primera línia de mar en una zona rústica com és s’Almunia.

Tot i que l’exposició de la batlessa sobre aquesta situació no s’havia de sotmetre a votació, la sensació, explica el consistori, és que tots els partits que formen la corporació han estat d’acord amb el que plantejava Maria Pons.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt