Ara llegint
Pesca denuncia un palangrer de la Península enxampat dins la Reserva Marina de Migjorn

Pesca denuncia un palangrer de la Península enxampat dins la Reserva Marina de Migjorn

La Direcció General de Pesca i Medi Marí de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha comunicat avui l’inici d’un expedient de denúncia d’un palangrer de superfície de la Península que pescava a la Reserva Marina de Migjorn.

Els fets varen ocórrer el passat 23 d’abril a les 7 del dematí. Segons consta a l’acta de denúncia, el vigilant de la Reserva Marina de Migjorn va detectar l’embarcació calada dins les aigües de la reserva, va avisar el patró que no podia pescar en aquella zona i va demanar la retirada del palangre.

La pesca amb palangre de superfície està prohibida a les aigües interiors de les Illes Balears i especialment dins les reserves. El patró va al·legar que no havia realitzat captures i així fou constatat pel vigilant de la reserva marina. A la vegada, el patró de l’embarcació va al·legar que havia calat les xarxes en aigües exteriors però que el corrent va fer derivar l’ormeig de pesca primer dins les aigües interiors i després dins la reserva.

El patró de l’embarcació s’exposa a una sanció per una infracció greu, que pot suposar entre 150 i 30.000 euros de sanció.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt