Ara llegint
Santanyí obri les portes del nou centre de poesia, la Casa Blai Bonet

Santanyí obri les portes del nou centre de poesia, la Casa Blai Bonet

Santanyí obri les portes del nou centre de poesia, la Casa Blai Bonet

La Casa Blai Bonet, centre de poesia, ubicada a Santanyí, va on hi va viure gran part de la seva vida el poeta i escriptor, va quedar inaugurada ahir horabaixa.

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, durant l’acte inaugural va dir que avui “no només ret homenatge a un dels poetes més importants de la nostra terra, sinó que també es convertirà en un far de cultura i creativitat per a tots els mallorquins”. A més, Galmés va destacar la capacitat del poeta per “capturar l’essència de Mallorca i la seva gent en els seus versos, cosa que suposa una riquesa inavaluable per a la nostra identitat cultural”.  
La Casa Blai Bonet és un projecte “consagrat íntegrament a la poesia com a lloc de trobada”, segons va declarar Castells al seu discurs de benvinguda, que va parlar de “conservar, divulgar i fer planter de la poesia per al futur” propòsits amb els quals “neix el que ha de ser un centre de referència en la poesia catalana contemporània.”
 
L’acte inaugural va comptar amb intervencions tan especials com la del poeta i amic de Blai Bonet, també santanyiner, Antoni Vidal Ferrando, que va dir unes paraules de record per a l’autor i va llegir un dels seus poemes, també dedicats a Bonet. La poeta Antonina Canyelles, una de les autores presents al fons documental i bibliogràfic de la Casa Blai Bonet, també hi va participar amb la lectura d’alguns dels seus poemes. Sebastià Adrover va continuar amb un parlament en memòria del que va ser amic seu, Blai Bonet.
 
L’actor Toni Gomila va donar veu a la poesia de Bonet amb dues intervencions, així com la cantant Joana Gomila, que va interpretar la seva versió del poema ‘Soledat oberta’.
 
Després de l’acte inaugural es varen obrir les portes de la Casa Blai Bonet a les més de 300 persones assistents a l’acte, que varen tenir l’oportunitat de visitar les instal·lacions del nou centre de forma esglaonada.

Durant la visita, a més dels diferents espais i elements museogràfics, es va poder gaudir d’una instal·lació en forma de videomapatge creat per Carme Gomila i projectat sobre la façana interior de l’antiga casa de Blai Bonet.

Per concloure l’acte, es va projectar un segon videomapatge, aquesta vegada sobre la façana interior de l’edifici Poeteca, per reivindicar el centre acabat d’inaugurar com a Casa de la poesia, un espai de trobada i de divulgació de la poesia catalana contemporània.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt